четвъртък, май 2, 2024

Мащабни ремонти правят София като нова

Date:

Сподели новината.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на ул. “Резбарска”. При проверката Фандъкова отбеляза, че това е изключително натоварена улица, тъй като тук освен жилища, се помещава и промислена зона и минават тежка техника и камиони. Стойността на ремонта на ул. “Резбарска” е около един милион лева.

При цялостната реконструкция проблем е представлявал стар колектор, който е спрял да функционира още през 60-те години. Той вече е зарит. Очаква се цялостна реконструкция на улицата и на водопровода да приключи до 15-ти септември. Дължината на обекта е около 700 метра.

Следващата година предстои и цялостна реконструкция на улиците “Каменоделска” и “Първа Българска армия. По думите на Фандъкова процедурите за тези обекти са се забавили заради многото обжалвания.

 

“Като цяло очаквам по-голямата част от обектите да приключат в срок до 15-ти септември”, каза още столичният кмет.

В момента най-тежко е положението на бул. “България”, където се работи много интензивно. Фандъкова обясни, че едва когато приключи реконструкцията на това платно ще се мисли дали да се започне с платното в посока център. “Ако наближи 15 -ти септември, платното към центъра ще бъде оставено за следващата година.

 

“За мен е важно да използваме сезона, да направим максималното”, каза още столичният кмет и допълни, че инфрастурктурата на София изисква много усилия.

Фандъкова отново изтъкна, че там, където от общината не са доволни от качеството на работа, връщат фирмите да работят за своя сметка. Фирмите получават и сериозни санкции за забавяне и лошо качество. Очаква се през август да бъде наваксано забавянето и на ремонта на “Западен парк”. Почти готов е ремонтът на “Южния парк”. Ремонтират се и много училища , детски градини. Почти готова е и Спортната зала в столичния квартал “Овча купел”.

 

Относно басейна “Мария Луиза”, Фандъкова обясни, че този обект е предоставен в по-голямата си част на частно дружество. По думите й там не може да стане нищо друго, освен да се възстанови басейнът. На този етап собствениците са внесли проект при главния архитект.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Катастрофа блокира АМ Тракия край Пазарджик(снимки)

Катастрофа доведе до километрично задръстване на АМ Тракия в...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...