четвъртък, май 2, 2024

И е най-добър град за живеене Бургас, и е един от най-скъпите

Date:

Сподели новината.

България е държава от Югоизточна Европа, разположена по крайбрежието на Черно море. България има красиви църкви, спиращи дъха плажове и великолепни туристически курорти. Разходите за живот, хранене и хранене в България са високи. Към 2017 г. България е 50-тата най-богата държава сред 80-те най-богати страни в света. Това са най-скъпите градове, които живеят в България според Numbeo.

Numbeo е най-голямата в света база с потребителски данни за градове и държави по света. Numbeo предоставя актуална и навременна информация за условията на живот в света, включително разходите за живот, показателите за жилищно настаняване, здравеопазването, трафика, престъпността и замърсяването.

След като страната ни е описана като една от 50-те най-богати, любопитен факт е кой е най-скъпият град у нас. Известно е, че няколкократно Бургас е избиран за най-добър град за живеене в България. Това го прави и един от най-скъпите в страната.

Все пак:

София е най-скъпият град в България. Средната цена на живот за един човек в София без наем е 6,476.05 R. Този град има индекс на разходите за живот от 41,01. Месечната цена на настаняване за апартамент с една спалня е 657.32 Nb /ценови диапазон/ в рамките на главния град, като цената на нощувката за апартамент с една спалня извън главния град е 490.54 Nb.

Бургас е вторият по-скъп град в България. Средната цена на наемане на квартира, която има една единична спалня в главния град за един месец е 522.51 Nb, докато цената на отдаване под наем на апартамент извън главния град е 387.33 Nb за един месец.

Варна е третият най-скъп град в България. Средната цена на отдаване под наем на апартамент с една спалня за месец Варна е 459.33, като под наем апартамент с една спалня извън града е 338.46.

Пловдив се нарежда на четвърто място с месечна наемна цена на апартамент с една спалня от 418.67 и 314.38 извън града.

Петата позиция е за Банско, съответно с наемане на квартира в центъра за месец от 350, а изън града – 250.

Шестата позиция остава за В.Търново. В центъра на града двустаен апартамент струва 338.33, а среден месечен наем с една спалня извън града е 210.

Русе е седмият по-скъп град в България.Разходите за наемане на квартира за един човек в града са 335.71, а за наем извън града – 196.25.

Осмата позиция е за Габрово, където отдаването под наем на апартамент зе месец е със средна цена 244.33, а на жилище извън града – 166.67.

Добрич се нарежда на девето място в списъка. Месечната квартира е 225 в града и апартамент извън него – 150.

Излиза, че най-евтино и едва ли по-зле се живее в един от централните градове у нас – Стара Загора, който се нарежда на 10-то място. Тук апартамент с една спалня за месец е 217.33 в града, а извън него цената е 150.

Burgasnews.com

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Катастрофа блокира АМ Тракия край Пазарджик(снимки)

Катастрофа доведе до километрично задръстване на АМ Тракия в...