неделя, май 19, 2024

Пиянска карта на Черноморието показва къде с какво може да злоупотребите

Date:

Сподели новината.

Зевзеци направиха и пуснаха в интернет пространството Пиянска карта на Българското Черноморие. В нея всеки град от Дуранкулак до Резово е получил своето специално, свързано с алкохол или храна, име. Или по-скоро със злоупотребата с тях.

Създатели на картата са група ентусиасти. Като всяка добра идея, и тази се ражда някъде по плажовете, между няколко бири, когато някои от компанията предлага „да отидем да пием в Смазопол”. Това е и първият град, който получава новото си име. И така се започва.

Появяват се Чернодробец, Деградина, Позор, Меракли, Друсалка, Кара Надере… „Когато решшихме да направим картата, я пуснахме за свободен идеен принос. Всеки може да даде предложение. Бъдещите ни творчески планове, ако мога така да се изразя, са да разширим картата до областните градове, после до по-големите в цяла България. А и все си мисля, че зад цялата шеговитост има много истина за реалната ситуация по Черноморието“, споделя един от създателите – Денислав.

Ако все още не сте чували, в България съществува и проект 100-те национални кръчми. Целта му е определянето и представянето им като туристически дестинации. В заведенията, които са включени,  се разпространяват книжки с място за печати от кръчмите. Всякo заведение разполага с печат за книжките.

Критериите за избор на дадено заведение са да има нещо неповторимо-кухня, атмосфера, сграда, персонал, прекрасна гледка или просто е най-доброто място за хапване в някой град или регион.

При събиране на 100 печата, притежателят на книжката участва в томбола в края на всяка година с награди ваучери, които могат да се ползват по избор във всяка от 100те кръчми.

В Бургаска област ресторантите са в Бургас, Слънчев бряг, Китен и Резово. Приемат се предложения за нови кръчми, които изместват най-непопулярните. Ако имате печати от отпадналите от списъка, те продължават да важат.

Феновете на кръчмите правят и своя класация. В момента от бургаските фаворити ресторант „Даляна” е на 6-то място в класацията, а „Ромео и Жулиета” – на 36-то.

Burgasnews.com

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия в Черно море, кораб потъна!

Трима души са обявени за изчезнали, след като кораб,...

Трагедия край Пазарджик

Шофьор загина на АМ "Тракия", съобщава БНР. Колата му е излетяла...

Кирил Петков катастрофира тежко, има пострадали

Първа снимка от тежкия пътен инцидент с Кирил Петков. ...

Важна новина за скок на цената на тока от 1 юли у нас

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от...