събота, май 18, 2024

Кой е кварталът на модерните в Бургас

Date:

Сподели новината.

С инвестиция от 60 млн. евро през септември 2017 г. в Бургас стартира изграждането на многофункционалния комплекс Central Park Burgas. Това не просто е най-мащабният проект от този вид в морския град, но и един от добрите примери за бързото развитие на сегмента у нас.

Кварталът на модерните
Планира се той да бъде завършен в рамките на 3 години. Освен три жилищни и три офис сгради новият “квартал” на Бургас ще задоволява напълно нуждите на живеещите, работещите и посетителите в него и чрез модерна инфраструктура, която включва: конгресен център, ботаническа градина, дзен градина, фитнес и SPA център, търговски обекти, няколко ресторанта, привнесена от Изтока растителност, както и площад с фонтан – водно огледало, аналогично на това на Sony Center в Берлин.
Мащабният проект се намира в кв. “Славейков”, ул. “Даме Груев” 2, и се простира на 35 дка – 200 000 кв.м застроена площ – 150 000 кв.м бизнес и жилищни сгради, две подземни нива с паркоместа по 25 000 кв.м. Районът, в който е ситуиран комплексът, е до парк “Изгрев”, нова  спортна зала и търговски център.
В рамките на Central park ще бъдат построени три жилищни сгради с общо 690 апартамента, три офис сгради с капацитет до 5000 работни места, подземен паркинг на две нива с общ капацитет 1555 места (500 паркоместа, прилежащи към бизнес сградите, 690 паркоместа към жилищните сгради, както и 360 паркоместа за обществено ползване).

Автор: Tria Invest

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия край Пазарджик

Шофьор загина на АМ "Тракия", съобщава БНР. Колата му е излетяла...

Кирил Петков катастрофира тежко, има пострадали

Първа снимка от тежкия пътен инцидент с Кирил Петков. ...

Важна новина за скок на цената на тока от 1 юли у нас

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от...

Бургаско предприятие се продава заради дългове

Πoзeмлeн имoт и индycтpиaлни cгpaди в Южнaтa пpoмишлeнa зoнa...