неделя, май 5, 2024

Бургас продава “паяк” на Сливен. Иска 30 бона

Date:

Сподели новината.

Община Бургас ще продаде репатриращ автомобил тип „паяк“ на Сливен. В местната администрация е постъпило заявление от Градът на 100-те войводи, с което той проявява интерес за закупуване на репатриращ автомобил.

Изготвен е доклад за техническото състояние на паяка от ръководителя на звено „Контрол паркиране“, видно от който същият е в добро техническо състояние, ремонтиран е през 2017 г., а през март 2018 г. е направен основен ремонт на скоростната кутия, но е с износени гуми.

Съгласно Удостоверението за застрахователната сума е определена такава в размер на 29 000 лв. Независим оценител е определил пазарната стойност на цитирания автомобил в размер на 30 400 лева без ДДС.

Съгласно разпоредбите от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти и вещи, приета от Общински съвет Бургас, продажбата на имоти и вещи – частна общинска собственост, между общини или между общината и държава и на лица, определени в закон, се извършва без публичен търг или публично оповестен конкурс, след решение на общинския съвет, по предложение на Кмета на Община Бургас.

За извършване на продажбата, е необходимо да бъде актуализирана Годишната програма за управление и разпореждане с общинската собственост на Община Бургас за 2018 г., като в Раздел II „Продажба на имоти без търг или конкурс“ се създава нова точка 5. „Продажби по реда на чл.35, ал. 4 от ЗОС“, в която се включва първа подточка 1. „Репатриращ автомобил, тип „паяк“ Iveco Eurokargo с рег. № А9407КМ“.

Крайното решение за продажбата трябва да се вземе на сесията на Общински съвет-Бургас в края на този месец.

Burgasnews.com

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....