понеделник, май 13, 2024

Летим до Будапеща за 39 лева

Date:

Сподели новината.

Нискобюджетният авиопревозвач Wizz Air пуска полети до три нови дестинации от Летище София – до Нюрнберг, Базел и до летище Донкастър в Шефилд. Това обявиха от компанията по време на официална пресконференция в столицата.

Пътуванията стартират от 21 и 23 декември, като те ще се извършват два пъти седмично. Цените ще тръгват от 39,99 лв. в една посока.

През март от компанията обявиха, че от 13 юни ще летят до Копенхаген три пъти седмично. По-рано пък потвърдиха, че ще пуснат първите нискобюджетни билети от българската столица до грузинския град Кутаиси.

от 1 ноември пък стартира нова линия от Будапеща до София. Полети между двата града ще има три пъти седмично във вторник, четвъртък и събота, като цените на билетите ще започват от 39,99 лв.

 

Двата превозвача влизат в пряка конкуренция

По-рано тази седмица пък конкурентът на Wizz Air – Ryanair, който сериозно настъпва на пазара у нас, съобщи, че ще отвори базата си на Летище София с близо два месеца по-рано. Тя ще започне да работи от 6 септември, вместо от 30 октомври, както беше обявено през март.

Така компанията ще пусне полетите до 20 от обявените за есента дестинациипо-рано, стана ясно по време на официална пресконференция на авиолиниите в столицата.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Възстановяват дейността на месокомбинат „Добруджа“ в Силистра

Дейността в месокомбинат „Добруджа“ предстои да бъде възстановена, след като...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...