вторник, май 7, 2024

Макдоналдс затвори в центъра на Бургас

Date:

Сподели новината.

Първият обект от веригата Макдоналдс в Бургас, намиращ се на пъпа на града – на ул. „Александровска“ след 20 години хлопна кепенци завинаги.

Заведението за бързо хранене отвори врати през вече далечната 1998 г. и и дълго време бе голяма атракция за бургазлии. В първите години редовно имаше опашки, а на откриването множеството стигаше чак до днешната дрогерия “Lily”.

Бургазлии, родени между 1985-а и 1995-а, де факто са израснали покрай емблематичното заведение, което вече е в историята. 

Малките деца няма да могат да си правят снимки с Роналд Макдоналд – лицето на компанията, седнал на пейката и протегнал ръка в очакване.

Днес на витрината, от вътрешната страна, има залепена табелка, указваща окончателното закриване.

“Уважаеми клиенти, заповядайте в някой от най-близките ни ресторанти Макдоналдс в гр. Бургас – кв. Зорница, бул. Стефан Стамболов и в мол Бургас, бул. Транспортна. Ще ви очакваме!“

За момента огромното лого на веригата, намиращо се на покрива на сградата, е все още там, по всяка вероятност съвсем скоро и то ще бъде премахнато

Не е ясно каква е причината за затварянето на обекта, но в последните години Макдоналдсът в често бе празен. Във веригата за бързо хранене дори нямаше готови бургери и се налагаше клиентите да чакат дълго да бъдат приготвяни.

Така изглеждаше ресторантът допреди 10-ина години. С местоположението си той бе едно от най-посещаваните места в Бургас – на три етажа и с маси отвън

Дали бургазлии са променили хранителните си навици – започнали са да се хранят по-здравословно или са преминали към по-евтината фаст фууд храна – дюнерите, може само да се гадае.

Но е факт, че се забелязва изтегляне на веригите в този пазарен сигмент от центъра към моловете. За сметка на тях остават дюнерджийниците (поне 5) и пицариите. 

Междувременно и друг франчайз за бързо хранене на същата улица – “SubWay” също затвори. Веригата остава с обекти единствено в двата мола в жк „Славейков“ и жк „Изгрев“. В този случай обаче се намират разумни аргументи за краха на SubWay – по ул.”Александровска” има друг конкурентен обект, който предлага същия асортимент на по-ниски цени.

Източник- Флагман

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....