петък, май 17, 2024

Русе на бунт заради убит таксиметров шофьор

Date:

Сподели новината.

Таксиметровите шофьори в цялата страна излизат на протест. Те настояват за справедлива присъда спрямо младежите, които са обвинени за убийството на техния колега Валери Спиридонов в края на месец март миналата година в село Николово, Русе.

Шествието в Русе започна в 8 часа. В протеста участие заявиха около 500 таксиметрови шофьори. Протестиращите блокираха кръговото движение пред сградата на полицията в центъра на Русе, съобщи “24 часа”.
Малко след 9 часа протестиращите се събраха пред Съдебната палата в Русе, за да поставят исканията си.

Заседанието по делото срещу двамата младежи Николай Василев и Деян Цветков започна в 9.30 часа.

 

В Пловдив таксиметровите шофьори ще се присъединят към колегите от Русе. Те също искат момчетата да получат справедлива присъда.
Пред “Фокус” Георги Ряпов от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи у нас заяви, че наред с искането за адекватна присъда, таксиметровите шофьори се надигат и за по-добри условия за труд. По думите му таксиметровите шофьори нямат стоянки за паркиране и плащат висок данък.

Протестът в Пловдив започва в 13.30 часа пред зала “Чайка” на Стадион “Пловдив”. Към 14.30 часа те ще тръгнат по улиците на Пловдив в протестно шествие.

 

Припомняме, младежите са обвинени за това, че на 14 март 2017 година те убили таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, за да му вземат парите, с които да си купят дрога. Жертвата беше наръгана с нож над 10 пъти. Обвинението е за извършен грабеж, придружен с убийство.

След задържането на двамата младежи, те признаха, че са извършили убийството.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Кирил Петков катастрофира тежко, има пострадали

Първа снимка от тежкия пътен инцидент с Кирил Петков. ...

Важна новина за скок на цената на тока от 1 юли у нас

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от...

Бургаско предприятие се продава заради дългове

Πoзeмлeн имoт и индycтpиaлни cгpaди в Южнaтa пpoмишлeнa зoнa...