събота, май 4, 2024

Най-добрите места за срещи на влюбени в София

Date:

Сподели новината.

1. НДК – със сигурност най-тривиалното място за срещи в столицата. Но пък е изпитано от почти всички, така че действай. НДК-то на културата е там и те чака.
2. ЦУМ – виж, това е една особена романтика, защото магазинът наистина е красив, а и можеш да съчетаеш полезното с приятното (в смисъл че можеш да купиш подарък, не те карам да продаваш на щанд).
3. Аптеката – познато място на влюбени, разлюбващи и обикновени наркомани. В момента там има магазин, а иначе ъгълът на „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“ ще си остане незабравимо място, също толкова, колкото е и кино „Витоша“, но то не присъства в класацията поради простата причина, че вече го няма. Мама му стара.
4. Попа – не става въпрос за някой от действащите или бездействащи митрополити или служители на „онзи“, чието име не бива да се употребява нахалост, ами за едно емблематично място в центъра на града, което отдавна си е извоювало прозвището сборище. Ако не си минавал покрай Попа – мини. Но гледай да е към 20 часа, тогава се правят почти всички срещи и минаването е почти невъзможно. Ако искаш малко повече романтика, прочети надолу.
5. Кино „Одеон“ – бившето „Дружба“ и още по-бившето „Одеон“ е мястото, което е извоювало свободата си от малко парадиращите със себе си дечурлига, висящи по парапетите и стъпалата на паметника на патриарх Евтимий, точно на двайсет метра ляв диагонал. На „Одеон“ можеш да бъдеш спокоен, че ще забележиш човека, а и той ще има възможност да те познае.
6. Площад „Славейков“ – малко трудно да намериш някого на това място, но имайки предвид, че си влюбен, задачата ти е доста по-лесна. Множеството продавачи на книги, повечето от които с вид на клошари и миришещи зле, изпълват този иначе кокетен площад, като оставят след себе си ужасяваща гледка и купчина от боклуци и разлети неща. В този ред на мисли по-добре чакай някъде около светофара. Или при фонтана.
7. Френската – особено място за мен, защото баба ми живее на 15 метра оттам и всичките ми срещи от едно 10-ина години са в петък около 20 часа на Френската. Възпявана от мнозина, но малцина са усетили силата на учещите там девойки. И чара. И разни други неща. Аз не съм от тях. Мдааа.
8. Централна гара – едно прекрасно място да опознаеш себе си и любовта си. Особено ако въртиш междуградска любов, Централна гара – София, е най-романтичното място за рандевута. Шансът да срещнеш познат на такова място е минимален, което също не е за пренебрегване. Има и удобни фотьойли. Е, студено е, но нали „без огън любовта гори“.
9. Автогарата (новата) – виж, това си е съвсем сериозно и делово място за любовни срещи. Особено ако обектът е от крайните квартали, можеш с гордост да му покажеш новата гара, автоматичните сифони в тоалетните и лъскавите терминали. Може и да успееш да впечатлиш. Желая успех.
10. Моста на въздишките – доста изтъркано място. Неподходящо в сезон като този, но ако си си го решил – няма да те спирам.
11. „Плиска“ – ако се съди по притегателната сила на НДК, която то има за живеещи в районите на „Надежда“, „Обеля“, „Люлин“, Волуяк, Западен парк и „Толстой“, може да се каже, че другият голям център за разпределяне на срещи е „Плиска“. Обслужва „Младост“ 1, 2, 3 и 4, района на Окръжна болница, жк „Изток“, „Слатина“, „Дружба“ и част от „Редута“. Може да се позиционираш пред хотела, никой няма да ти направи забележка.
12. „Александър Невски“ – това е място за истински класици или хора, имащи нещо общо с духовната сфера, Светия синод или с чуждестранните групи туристи, посещаващи ежедневно храм-паметника. Наистина величествено място, нямам какво да ти кажа. Браво.
13. Парламентът – малко е извратено да си влюбен и да се намираш на това място, но ако си вманиачен политолог, донякъде те разбирам. Само имам една молба: следващия път пробвай пред „Радисън“. Мисля, че няма да ти се обидят.
14. Сладкарница „Пчела“ – емблематично място в центъра на София, което винаги ме е привличало с по детски вкусните тулумби. Намира се на ъгъла на „Шишман“ и „Славянска“ и вътре е топло. През лятото също. Но пък има такива тулумби, които могат да те накарат да пренебрегнеш всяко закъснение.
15. Площада в Драгалевци – едно проветриво място за срещи, но предпочитано от местното население.
16. Площад „Македония“ – също толкова проветриво, колкото и Драгалевския площад, но с малка разлика, че минават и трамваи. Бъди внимателен и добре уточни мястото на срещата. Има няколко възлови ъгъла, които могат да объркат партньора. Хубавото е, че има добър визуален контакт с целия площад и спокойно можеш да викаш. Наоколо има хамали, така че никой няма да ти обърне внимание.
17. Петте кьошета – препоръчвам ти да чакаш на аптеката или на цветарския магазин на ъгъла. На кой от двата – ти преценяваш. Просто на останалите три кьошета може и да се разминеш с любовта.
18. „Синьото“ – място, извоювало мястото си в историята на София. Няма нужда да коментирам изобщо. В момента е невъзможно да си уредиш среща с някой там, защото е преградено с ламарини и предполагам, че „Синьото“ е вече в историята, а на негово място ще има развлекателен център.
19. „Царевец“ – място предимно за гъзари или мързеливи хора, живеещи в района на „Иван Асен“ и „Сан Стефано“.
20. Съдебната палата – това си остава класика не само за начеващите адвокати и военни прокурори, ами за всички, които искат да поседнат за малко между двата лъва. Мястото е идеално, може да се спре и с кола и видимостта е перфектна.

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...