петък, май 3, 2024

4000 лева месечна заплата за заварчик в София

Date:

Сподели новината.

Близо 9 пъти по-висока заплата може да получава един заварчик в София, в сравнение с град от провинцията. Това показва справка в електронната борса на Агенцията по заетостта.

Сред офертите на работодателите, публикувани до днес, се вижда предложение за работа на осемчасова смяна като заварчик с аргон, срещу заплата от 4000 лева месечно. За същата позиция в Кюстендил се предлага възнаграждение от едва 460 лева. Близо 25 000 са свободните работни места на държавната борса, които могат да се разгледат в реално време на сайта на агенцията. Те са над два пъти повече в сравнение с началото на тази година.

Сред най-търсените кадри са сервитьорите, готвачите, продавачите и шофьорите, съобщава “Дарик”.

Общо 120 души търси бизнесът в цялата страна за работа като леяри, заварчици и тенекиджии. Най-атрактивната оферта идва от София – фирма търси на назначи осем души като аргончици или работници, които заваряват с аргон и електрод. Смяната е осемчасова, а заплатата – 4000 лева.

За работа при същите условия в Кюстендил се предлага минималната работна заплата.

Най-много предложения за работа има за сервитьори, бармани и салонни управители – близо 800 места. Сред търсените кадри са и готвачите. При тях обаче заплащането варира от минимална заплата за помощник-готвач с чужд език в Несебър до 1500 лева за готвач в същия град, без изисквания за език.

По-високи заплати се предлагат по курортите, за разлика от София, където например се търси готвач, специализиран в азиатската кухня и с чужд език, срещу възнаграждение от 520 лева. Една от добре платените професии е тази на тираджията, който пътува извън България.

В Панагюрище работодател предлага по 3000 лева месечно на шофьор на ТИР, но изисква опит и говорим английски или немски език. Заплати над средната за страната се предлагат и на зидарите и дограмаджиите – между 1100 и 1500 лева.

Близо 60 са обявите за начални и общообразователни учители. Най-примамливата оферта идва от частно училище в София, което търси начален учител по метода Монтесори, с английски език и компютърни умения, и предлага заплата от 3000 лева.

Както и в началото на годината, работодател от столицата търси капитан на самолет и втори пилот за управление на Боинг 737. Местата са общо 30, като за командира на самолета заплатата е 11 200 лева, а за втория пилот – 8000 лева.

Expert.bg

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...