събота, май 4, 2024

Изливат хиляди тонове асфалт в Бургас

Date:

Сподели новината.

Въпреки прогнозите за дъжд, и днес се работи усилено за възстановяване и обезопасяване на пътната мрежа в Бургас, заради отделни нарушения в целостта на покритието й, предизвикани от ниските температури и снега. Всички поддържащи фирми са длъжни да изпълнят договорните си отношения с Общината и екипите им са на терен още от неделя.

Чрез стандартната за този сезон процедура рязане – фрезоване – запълване със СТУДЕНА смес от битум и добавки – заравняване с вибро плоча, се работи на територията на всички жилищни райони, приоритетно върху най-пострадалите участъци. Почти без почивка работи и джет пачърът, който Община Бургас закупи миналата година точно за такива случаи. Това е мобилна машина, използваща специална технология – продухване на увредената повърхност и впръскване под налягане на асфалтираща смес в подсушеното и почистено място. Този метод е доста по-бърз от стандартния и позволява операцията да се извършва без цялостно спиране на автомобилното движение. Вчера джет пачърът мина по ул. “Транспортна”. Днес работи на територията на “Зорница”. В следващите дни ще бъде изпратен на други спешни локации из града, най-вече булеварди и кръстовища с натоварен трафик.

Метеорологичната прогноза е за хубаво време от утре нататък, така че до края на седмицата навсякъде в Бургас ще започне работа с трайната ТОПЛА асфалтова смес.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...