вторник, май 7, 2024

“Булгартабак” внесе 754 милиона лева в бюджета

Date:

Сподели новината.

“Булгартабак” е един от най-значимите данъкоплатци в България. За 2015 година дружествата от групата са внесли в приход на държавния бюджет около 754 млн. лева. В тази сума основната част се пада на внесените акцизи, които са около 83%. Данъкът върху добавената стойност представлява приблизително 13% от внесената сума. С приблизително 90 % се очаква увеличаване на консолидирания нетен финансов резултат за 2015 г. на дружествата от група “Булгартабак”, спрямо резултатът от предходната година. Очакваното увеличение на финансовия резултат на компанията се дължи и на нарастването на бандеролния пазар на цигари в следствие на сериозните мерки и усилия от страна на институциите за борба с контрабандата на акцизни стоки. До месец ноември 2015 г. бандеролният пазар е нараснал с 12.8% спрямо същия период на 2014 г., това сочат данни на независима маркетингова агенция. Пазарният дял на компанията през четвърто тримесечие се повишава с 0.3% до 31.3%.

През изминалата година “Булгартабак” като национално-отговорна компания и добър корпоративен гражданин съдейства на институциите в борбата с нелегално разпространение на тютюневи изделия. Компанията стартира информационна кампания насочена срещу нелегалното разпространение на тютюневи изделия, която се осъществи в партньорство с Министерство на финансите, Агенция “Митници”, “Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010” и “Асоциация на производителите на ориенталски тютюни”.

Според проведените омнибус изследвания за ефектите от кампанията, 86% от българите подкрепят провеждането й, а с 5 % е спаднала контрабандата на акцизни стоки в периода на провеждането на първата вълна на кампанията в началото на изминалата година.

През тази година политиката на “Булгартабак” ще бъде насочена към конкретни действия с основен фокус върху нелегално разпространение на тютюневи изделия. Компанията ще направи сериозни инвестиции, които ще подпомогнат борбата с нея.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...