10 изумителна пейзажи, които не трябва да пропускате в Съединените Американски Щати

0
1270
d81dde7813bd99a2f6a5498a2ec932ec
d81dde7813bd99a2f6a5498a2ec932ec
Сподели новината.

Всички ние искаме да се докоснем до неизвестни места, да следваме неотъпкани пътеки и да пътуваме до най-отдалечените и недокоснати кътчета на земята.

Все пак, има някои гледки в света, които трябва да се видят поне веднъж в живота на човек и САЩ може да се похвали с достатъчно от тях. Тук ви представяме списък с 10 забележителни места и пейзажи, който да посетите в страната.  

1. Национален парк Брайс каньон

Изключителните и красиви скални образувания на Брайс каньон са задължителни, ако се намирате в страната на неограничените възможности. Наречени худу (hoodoo), уникалните геоложки структури, образувани от ерозията на вятъра, водата и леда предлагат зрелищни гледки за посетителите на парка. Не ги пропускайте докато сте в Юта.

2. Връх Маккинли

Не напускайте Аляска без да видите Маккинли (6193 m) – най-високият връх в САЩ и цялаСеверна Америка. Възможността да го зърнете наистина е безценна, затова не се колебайте дали да се отправите към Национален парк Денали, където се намира могъщата планина Кордилери. Там ви очаква зашеметяващата гледка на заснежения връх, изключително красив парк и необятна пустош, които правят това място едно от най-възнаградените дестинации вСАЩ.

3. Моста Голдън Гейт

Изключителния, световно известен и преди всичко невероятно красив мост Голдън Гейт в Сан Франциско е друго американско място, което си струва да пропътувате пътя до южния край на страната, за да го посетите. Архитектурното чудо, обхващащо едноименния проток се превърна в международно разпознаваем символ на града и всъщност на цялата нация.  

4. Крайбрежието На Пали

Щата Хавай е уникален, а брега На Пали е едно от скъпоценните му бижута. Намиращо се по протежение на северозападната страна на Кауай, най-старият обитаван хавайски остров, крайбрежието напомня на челюсти със своите склонове спускащи се във водите на Тихия океани без съмнение трябва да присъства в списъка на чудесата на САЩ. Брегът може да се достигне пеша или с лодка, но най-запомнящата се картина на На Пали е когато се наблюдава от хеликоптер.    

5. Силуета на Ню Йорк

Не е чудно, че силуета на Ню Йорк Сити е най-лесно разпознаваем в света. Никой друг град на земното кълбо не може да се похвали с такъв грандиозен пейзаж, състоящ се от 48 сгради над 200 м. Гледката със сигурност е най-очарователна през нощта, но и през деня няма да останете разочаровани.  

6. Огнения водопад в Национален парк Йосемити

Този феномен, наричан още Конска опашка, се намира в Йосемитския национален парк в щата Калифорния и се появява всяка година през февруари. Ако сте там по това време, значи сте късметлия и имате шанса да го видите в цялата си прелест, тъй като той е активен само няколко дни през месеца. В първия момент ще си помислите, че от него тече злато или лава, но това е само оприческа илюзия и се дължи на слънцето, което се отразява във водите му при залез. Но ако не успеете да станете свидетел на това чудо, не се притеснявайте, защото самия пакр Йосемите е също толкова привлекателен и е прекрасно място за разходки.   

7. Биг Сур

Шофирането по крайбрежието Биг Сур е едно от най-приятните пътувания в САЩ. Въпреки, че е само 90 мили дълъг, великолепието, опаковано в такова кратко разстояние е зашеметяващо. Освен с невероятната брегова линия, този район, разположен в централната част на Калифорния е сравнително запазен натурален, което го прави идеална дестинация за велосипедисти, туристи, плажни маниаци и всички, които обичат да са на открито в природата.  

8. Национален парк Гранд каньон

Милиони туристи посещават Големия каньон всяка година и това е така, защото мястото е специално, величествено и спиращо дъха. Издълбан от река Колорадо и простиращ се на 446 км,Гранд каньон предлага на своите посетители едни от най-зрелищните гледки в света. Да сте в Аризона и да не посетите това чудо на природата би било срамота.  

9. Дюните на Национален парк „Долината на смъртта“

Национален парк „Долината на смъртта“ е едно от най-уникалните места в Съединените щати. Известен със своите крайности – най-горещото, най-сухото и най-ниското място в страната, паркът притежава и невероятни пясъчни дюни. Въпреки, че не са в големи мащаби, те са изключително красива гледка и определено присъстват в списък на красотите на САЩ.     

10. Лас Вегас

Няма нужда да казвате на когото и да е, че Лас Вегас е място, което трябва да се разглежда и опита поне веднъж в живота. Няма друго място като Син Сити, където безбройни барове, казина, хотели и търговски центрове ви карат да се чувствам като в Дисниленд за възрастни. Дали ще се отдадете на хазарт, купони или пазаруване, приключението и забавлението са ви гарантирани. Далеч сме от мисълта, че забележителностите на САЩ ще се съберат в списък от 10 позиции, но ние ви пожелаваме да имате възможността да обиколите цялата тази голяма страна и да видите всичките и природни и културни атракции.

 

{gallery}LandSCAPEs-USA{/gallery}

--------------------------