петък, април 26, 2024

Митьо Очите застрелян заради 50 милиона лева

Date:

Сподели новината.

Несебърският ъндърграунд бос Димитър Желязков- Очите е бил застрелян заради пазар на стойност 50 милиона лева. Толкова пари се вавят през лятото в Бургас, Несебър, Поморие и Слънчев бряг от контрола върху дейностите, които бяха в неговия обсег.Става въпрос за охрана и такси на над 2000 търговски обекта, контрол върху бизнеса на близо 1000 таксита, разбира се и наркотици и проституция. Според хора от подземния свят в последните месеци върху него е бил оказван тотален натиск от столични структури да се отчита където трябва. Отделно, Очите има и интереси в строителството и селското стопанство, където е инвестирал над 10 милиона лева в последните години. Като цяло неговото влияние в региона беше огромно и неговата  ръка контролираше огромен обем от дейности.

Състоянието на Димитър Желязков е тежко, той излезе от операционната преди . Има масивно кръвотечение в областта на нараняванията. За момента все пак е относително стабилизиран, но е рано да се говори за прогноза как ще завърши. В момента е в реанимация, В близките 24 часа ще се разбере какво ще се случи. Операции са извършени в областта на малкия таз и пикучния мехур. Това заяви в ефира на bTV за.-директорът на болницата в Бургас Светлозар Георгиев.

В 20:57 часа на 8 юни бригада от около 30 човека, по думите на главния комисар на МВР Георги Костов, водена лично от Митьо Очите върви демонстративно по една от централните алеи на Слънчев бряг и се отправя към ресторант “4you”, в който по това време има клиенти, семейства с малки деца. Над ресторанта има и хотелска част, в която са настанени туристи.

Според свидетели на Флагман.бг групата е изглеждала потресаващо. Били с бронежилетки и държали брадви. Информацията за брадвите не бе потвърдена от МВР, но е сигурно, че никой от щурмуващите на Очите, както и самият той, не е бил въоръжен с огнестрелно оръжие.

Бригадата е влязла в ресторанта, за да демонстрира мощ пред собственика Божо Д. Групата успява да стигне до третата маса вляво, като предварително са имали уговорена среща с ресторантьора Божо. Той не е местен човек, но отдавна върти два ресторанта и дискотека в Слънчев бряг. Кара черно, матово Порше Кайен, което е паркирано пред заведението.

Вместо да си наведе главата и да приеме условията, с които влиза вътре наказателният отряд, човекът, по непотвърдена информация от очевидци, се оказва повече от добре подготвен – “с паднало пред очите перде“. Той е очаквал посещението и е ангажирал за отпор 10-ина човека, въоръжени до зъби, с по няколко резервни пълнителя. Пороят от куршумите буквално се е излял върху посетителите.

Според информацията става въпрос за рекет. Или Божо не е бил съгласен да отчислява част от печалбата на заведенията си, или самият той е представител на благоевградската групировка, която опитва да завземе територии от несебърския подземен бос, свързани с контрола върху таксиметровия превоз.

Нито първата, нито втората версия не бе потвърдена от главсекретаря Костов, който към момента се изтегли в РУП Слънчев бряг заедно с директора на ОД на МВР Калоян Калоянов.

В РУП Слънчев бряг един след друг пристигат задържани за участието в престрелката. Поне още два дни няма да е ясно точно колко са участниците – от нападението, до външните подкрепления на Очите около заведението.

Тежковъоръжена жандармерия с автомати е завардила изходите на Несебър и всички участници дори и наемници от вътрешността на страната, едва ли са имали възможност да напуснат едновременно.
Все още няма информация кои са се стреляли с несебърския бизнесмен и гардовете му. Случайно или не, обаче, атентатът срещу него обаче е само няколко дни след показните арести на едни от най-големите му врагове. Това са и основните му конкуренти в бизнеса за наркопазара – Петър Биберов – Кюфтето, Николай Мечков и Николай Далакманов. Източници на БЛИЦ разкриват ексклузивно, че хора от групата на Кюфтето твърдели, че са натопени именно от Димитър Желязков. Възможно е в момента да се касае за ответна реакция.
 
Вече се пускат и слухове в Бургас, че именно Кюфтето стои зад нападението на Очите. Петър Биберов – Кюфтето влиза в конфликт с Димитър Желязков – Митьо Очите и хората му по времето, когато несебърският наркобос е в затвора. Тогава той опитва да завземе негови територии.

 
Сред конкурентите на Димитър Желязков е и Николай Мечков, който също бе арестуван при акцията срещу Кюфтето. Той опитва да завземе териториите му по времето, когато Желязков е в затвора.
 
Сериозен враг на Митьо Очите е и Николай Далакманов с прякор Бездушния. Той минава за един от най-жестоките биячи в Бургас и се прочува с жестокостта си. През август 2015 г. името му влиза отново в новините, след като пребива дъщерята на общински съветник от Бургас. Побоят е жесток, в него пострадва и приятел на момичето.
 
След излизането си от затвора Димитър Желязков е в съвсем различна позиция и вече не е толкова силен. Най-големият удар срещу него беше след убийството на Димитър Янков – председателя на общинския съвет в Несебър. Той бе сред покровителите на Очите и оттам нататък позициите му започнаха да западат.

Последните две години Желязков демонстрира и съвсем различно поведение спрямо околните. Посвещава повече време на сина си, който е от връзката му с Антигона, често пътува и до екзотични дестинации. След като имуществото му бе отнето от комисията Кушлев, той оттегли участието си от всички фирми, в които имаше дялове.

 

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...