Сподели новината.

Страшно е в Якоруда!Хора гинат от отровен алкохол.  Kои още са пили от метиловата ракия? Местният бизнесмен Тайфи е продавачът. Хората са настръхнали: Той отрови града!

Нови трима, пили от отровната ракия в Якоруда попаднаха в болница тази нощ, те бяха докарани в реанимация на МБАЛ Благоевград по разпореждане на здравното министерство, чиито експерти са на бойна нога от снощи. Така черната равносметка до тази сутрин е 4-ма мъртви и 7 в болница, единият, от които е много зле, съобщава struma.com. Открит е и производителят на ракията с метилов алкохол, това е Тайфи М., местен бизнесмен с дърводелски цех. Местните хора са настръхнали срещу него. „Отрови града!“. Той ще бъде задържан за разпити Сензационно бе разкрито, че преди дни мистериозно са умрели още 2-ма млади мъже, смъртта им бе маскирана като инфаркт и никой не е подозирал, че е възможно и те да са жертва на отровната ракия.

Вероятно ще се наложи ексхумация, за изясняване на причината за смъртта им. Тубите с алкохол от свинската сватба са иззети за изследване. Конфискувана е и цялата ракия, открита в дома на производителя. Случаят припомня отровния купон на младежи в благоевградското село Падеш, тогава поразени бяха 6 -тима, от които издъхнаха 2-ма. Подобен мор Пиринско не помни.

Реклама

В момента върви кампания срещу частните казани, дали някой умишлено не е превърнал ракията на Теик в отрова все още не е ясно, но е факт, че масовата смърт в Якоруда, ще коства свободата на местния бизнесмен. Все още опасността не е преминала, тъй като се знае, че метиловия алкохол поразява часове по-късно.

Различните организми реагират по различен начин. Колко ли още са пили от метиловата ракия? Министерството на здравеопазването прати свои експерти в Якоруда, полиция има навсякъде. Разследването продължава.