Турци плащат 100 милиона евро за “Токуда”

0
393
cfaddfc2bf2e9424ee07b2e09e36451f
cfaddfc2bf2e9424ee07b2e09e36451f
Сподели новината.

Около сделката за продажбата на болница „Токуда” излизат нови детайли.

Днес в един ежедневник и няколко информационни сайта се появи информация, че Българският червен кръст „купува” столичното здравно заведение.

Понеже трудно можем да си представим как обществена организация купува частна болница (с обявена цена 100 милиона евро), се свързахме с изпълнителния директор на БЧК Христо Григоров, за да разберем дали това е така.

По думите му, хуманитарната организация е била поканена от български инвеститор като партньор в евентуална сделка за придобиването на лечебното заведение. „Трябваше да участваме с експертиза”, коментира пред Money.bg Григоров.

 

Ще се стигне ли до сделка?

 

Той потвърди, че наистина се е тръгнало от оферта за 100 милиона евро, но парите са щели да дойдат от „партньорите” по сделката. Той отказа обаче да каже кои са те.

Срещу евентуален ангажимент БЧК е трябвало да получи възможност да интегрира част от дейностите си в лечебното заведение – като създаването на кръводарителен център например.

По всичко личи обаче, че това няма да се случи, тъй като представителят на собственика на „Токуда” – Артър Стърн, е отказал среща с потенциалния български инвеститор и БЧК.

Това би означавало, че най-вероятно другият кандидат-купувач – турският холдинг „Аджъбадем”, ще бъде новият собственик на здравното заведение.