Сподели новината.

Истинските лекарства не вредят и насърчават самолечение отвътре. Съвременната медицина работи точно по обратния начин.

Почти всички фармацевтични лекарства прикриват симптомите, докато вадят от баланс жизненоважното вътрешно функциониране на различните системи на тялото.

Така например, конкретен клас лекарства са доказани, че правят потребителите по-бавни и по-тъпи, забавяйки техните познавателни процеси.

На всичкото отгоре, тези лекарства, които включват някои много често използвани лекарства с и без предписание, научно поставят потребителите в по-голям риск от деменция.

Това са констатациите, според ново проучване от Университета на Вашингтон, Сиатъл.

Всички тези класове лекарства спадат към антихолинергичните лекарства. Това включва антихистамини, сънотворни, лекарства против настинки и антидепресанти. Антихолинергиновите лекарства работят чрез блокиране на невротрансмитера, наречен ацетилхолин.

Правейки това, тези лекарства забраняват естественото свързване на ацетилхолина към неговите рецептори в мозъка. Това забавя когнитивния процес на потребителя, правейки го с по-бавна реакция и като цяло по-глупав.

Популярните антидепресанти, подпомагащи съня, антихистамини и лекарства против настинки предизвикват когнитивна дисфункция, която води до деменция.

Проучване на Университета на Вашингтон проследява една голяма група от хора, които използват антихолинергични лекарства всеки ден в продължение на повече от три години. В седемгодишен период на проследяване изследователите са открили, че потребителите са били с 10 процента по-висока вероятност да получат диагноза на деменция, отколкото тези, които не използват хапчета.

Тези открития помагат да се обясни защо честите свободно продавани лекарства за простуда, антихистамини, лекарства за съня с предписание и антидепресанти предизвикват мозъчна мъгла, намалена памет, както и загуба на продължителността на вниманието.

Толкова е просто. Тези лекарства унищожават естествената среда на човешкия мозък, блокират важен невротрансмитер, като в крайна сметка водят до когнитивна дисфункция.

Възможно е продължителната употреба на тези медикаменти да доведе до промени в мозъка, подобни на тези, наблюдавани при болестта на Алцхаймер, като сенилни плаки и неврофибриларни възли“, казва съавторът на проучването Саша Дъблин, M.D., Ph.D.

Д-р Дъблин предлага на пациентите да се посъветват с лекар за спирането на тези лекарства, за да намерят по-продуктивни възможности за изцеление, които не разрушават когнитивната функция.

Решението?

Изберете път към изцеление, който не вреди…

От опит знаем, че качествен витамин D, сибирски женшен, куркума, зелен чай, пасифлора и овесена слама са все полезни за лечение и балансиране на нервната система. Допълването с тези билки, наред с цинк, селен и хром от цели храни, може да помогне на човек за преодоляване на предизвикателствата на депресия и безсъние, без да се подлага на отвратителните психотични и метаболитни странични ефекти на психологическите лекарства с рецепти, които само предизвикват когнитивна дисфункция и фармацевтична зависимост.

Известно е, че настинки и свръхпроизводството на хистамин могат да бъдат осуетени, като се използва комбинация от лекарствени билкови чайове: корен от женско биле, ехинацея, лопен, корен от бяла ружа, черен бъз, кора от котешки нокът и амла.

Горепосочените билки са по-ефективни в дългосрочен план и балансират други системи на тялото, включително имунната система и храносмилателната система