Сподели новината.

Ченгета питат КОЙ управлява държавата? Те не могат да допуснат, че премиерът Бойко Борисов ще позволи да се орежат кардинално привилегиите им, при положение, ….

че дълго време е бил част от системата и е наясно с всички нейни проблеми. Униформените са скептични и по отношение на планираната във вторник среща с финансовия министър Владислав Горанов. Чудят се защо шефката на МВР Румяна Бъчварова  ще води синдикалните лидери при него в 9 ч. сутринта , при положение, че орязването на 20-те заплати вече е взето като решение на заседание на МС и на практика мачът е свирен.  Служителите са възмутени от липсата на позиция от главния секретар на МВР Георги Костов. Всички надежди, че той ще скочи да ги защити, са се изпарили напълно. Вече трети ден системата се тресе от скандалната новина, че обезщетението при пенсиониране вече няма да е 20, а само 5 заплати. А  Костов упорито мълчи, сякаш това не го засяга.  Някои униформените   опитват да се  шегуват, че по всяка вероятност т е тръгнал  да търси Ембака, който изчезна след като уби на магистрала „Тракия“ млад мъж. Други пък се обзалагат, че издирва стрелците на Алексей Петров.

Пасивната позиция на главния секретар е на път да му изиграе лоша шега,  особено след като в понеделник стотици полицаи подадоха  заявления за напускане. В една от полицейските дирекции  се извила такава опашка пред стаята на „Човешки ресурси“, че се наложило ранния следобед, по нареждане „отгоре“, чиновниците да заключат вратата и да не приемат повече  документи за пенсиониране. В ГДБОП  пък било още по-стряскащо. Хората започнали от събота да се обаждат в дежурната и да искат входящ  номер за молбите си, с цел  час по-скоро да стартират процедурата за напускане, за да не изпуснат възможността да си вземат парите. Около 50 антимафиоти  до този момент  са пожелали да си вземат „сбогом“ с колектива. Ченгетата са скептични, че разговорите с хора по върховете ще промени ситуацията . Станали са толкова  мнителни, че дори се обзалагат, че ще им извъртят някой номер. Признават, че единственото, на което се надяват е Борисов  да  приеме присърце нещата и да оттегли решението на МС .