четвъртък, юли 25, 2024

Нова измамна пирамида набира скорост в България!

Date:

Сподели новината.

Тандемът Станчо Рангелов и пастор Светослав Петров, които през 2010 г. основаха скандалната компания „Сейв къмпани интернешънъл”, вече имат сериозен конкурент. В най-скоро време ще изплува нов, още по-голям октопод.

Той се казва Social network business academy (SNBA) и в момента зарибява наивници също с обещанието за нула време да ги направи милионери, пише Марица.Бг.С идентично „мото” съдружниците Рангелов-Петров успяха да зомбират основно млади и безработни хора не само в Пловдив, но и в цялата страна, доста от които изгоряха със суми от 50 до 3000 лв.  След като от Комисията за защита на потребителите забраниха дейността им в България, те преименуваха фирмата на „Сейвуей” и я изнесоха в Германия.

От SNBA, които тръбят, че предлагат супербизнес на 21. век, имат по-скромен старт от двамата ортаци. С времето обаче се превръщат във финансова акула, личи от презентацията, която засега се предоставя единствено на потенциални членове. Същата ще бъде официално представена утре в Пловдив, а информацията за това също се предава на ухо. Регистрацията в сайта им до 1 март 2016 г. е безплатна. После всеки месец трябва да се плаща за членство задължителна минимална вноска от 10 евро, или на същата стойност да се купуват различни продукти – от козметика и фитнес продукти до електронни книги. Може да се търгува също и със собствени продукти през собствен сайт. При повишение в ранг нараства и месечната такса. В зависимост от позицията: обикновен, бронзов, сребърен или златен член, мизата е съответно 10, 25, 50 или 100 евро.

Ако се прескочи месец, без да се плати, се губи бонус, а при два „сухи” месеца, системата тутакси отхвърля виновника,  а  той се прощава с депозита си. Иначе схемата звучи академично – играчите в нея са асистенти, учители и курсисти от първо до пето ниво. Бързото забогатяване зависи от активността на всеки от тях. Целта е да се вербуват колкото може повече участници, които заемат различни нива в йерархията. Всеки от тях има право да се мултиплицира така, че да натрупа членска маса от 10 души до 1 млн. души, за което може да си мечтае всяка политическа партия у нас. Също така за начало, при инвестирани 10 евро, да спечели над 200 евро от бонуси, и то без да си мръдне пръста. С покачване на нивото набъбват и бонусите. Ако инвестираш 100 евро месечно, печелиш над 200 000 евро на месец. „Няма друг такъв бизнес в целия свят, нали?”, гръмко се афишират грандиозните печалби.

В общите условия обаче е посочено, че при изплащането на бонусите ще се правят удръжки на всеки член според Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Интересно, как законово ще се облече това, при положение че данък може да удържа само работодател, който има договор с подчинен? В случая SNBA не са никакви работодатели. Те могат да плащат само собствените си данъци, ако са изрядна фирма, а спирането на чужди пари, уж под формата на данъци, е трик някой допълнително да печели на чужд гръб.

Проучване установи, че зад SNBA стои 45-годишният Атанас Радев. Фирмата е регистрирана в столичния ЖК “Младост”, бл. 242. Той е собственик на няколко дружества, почти всички в областта на мултилевъл маркетинга, производство и дистрибуция на фармацевтични продукти, добавки и козметика, сочи справка в ДАКСИ. Десетина пък са компаниите, в които е участвал или са прекратили дейност. В края на декември 2015 г. той е преименувал една от фирмите си “Премиум Фуудс” на СНБА, с която се кани да засенчи „Сейвуей” на Станчо Рангелов и Светослав Петров. СНБА е основано през 2007 г. от Иван Делибосов, Пламен Минков и „Вита Голд”, също собственост на Атанас Радев. През годините дялове са прехвърляни през няколко ръце, а в края на миналата година единствен акционер остава Радев. Той участва и в „Благотворителна фондация на военния орден на огърлицата на света Агата от Патерно – България” заедно с Антон Станков, бившия царски министър на правосъдието (2001-2005).

Брадва.бг

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагична смърт край Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя...

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...