петък, юли 19, 2024

Най-добрите средства при киселини в стомаха.

Date:

Сподели новината.

От киселини в стомаха страдат доста мъже и жени. Всичко зависи от начина на живот, навиците и храната, която системно поглъщате. Не е изключено да говорим за заболяване, за което дори не подозирате.

            Ако киселини ви мъчат прекалено дълго време, не бива да отлагате и минута. Опитайте се да решите проблема с лекарска намеса. Ако смятате, че проблемът е безобиден и се появява само в определени периоди от живота ви, помогнете си с прием на подходяща храна. Тя ще ви избави от неприятните усещания веднъж завинаги.

 

Калий

            Заложете на храни с калий. Те са в състояние да решат проблемите ви. Най-добрите храни с калий са: банани, лимони, сладки картофи, мед, ябълков оцет и ябълки. Макар да звучи леко странно, можем да потвърдим, че лимоните доста помагат за неутрализиране на киселините в стомаха.

Пълнозърнести храни

            Хапвайте киноа и просо. Те съдържат калий и са доста полезни за облекчаване на симптомите при наличие на киселини в стомаха. В пълнозърнестите храни се съдържат много полезни вещества, затова те са важна храна за по-добър и спокоен живот, без наличието на здравословни проблеми.

Калций

            С него се ограничава секрецията на киселините в стомаха. Трябва да приемате по-често следните храни: броколи, мляко, къдраво зеле, извара. Идеалното решение за вас би било да комбинирате калций с калий. Пример: хапвайте мляко с мед. Ефектът доста ще ви хареса.

Риба и морски деликатеси

            Хапвайте най-вече риба. Тя помага при доста здравословни проблеми. Богатото й съдържание не просто подобрява здравето, но и премахва стомашните киселини. Трябва да знаете, че всички морски риби съдържат таурин. Това е специфична органична киселина. Тауринът доста помага за ограничаване на произвеждащите се киселини в стомаха.

            Опитайте и със сода за хляб, но никога не прекалявайте с този продукт. При положение, че не усетите ефект дори приемайки тези храни, веднага посетете лекарски кабинет.

източник: >здраве.WS<

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагична смърт край Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя...

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...