понеделник, април 22, 2024

„Ядрено цунами” готвят от ИДИЛ

Date:

Сподели новината.

„Ислямска държава” готви „ядрено цунами”, което да убие стотици милиони хора по цял свят….

„Ислямска държава” готви „ядрено цунами”, което да убие стотици милиони хора по цял свят. Това твърди немският журналист Юрген Тоденхофер, цитиран от британското издание „Дейли Експрес”. 75-годишният германец, бивш депутат от партията на Ангела Меркел, е единственият репортер, успял да се внедри в терористичната групировка и да се измъкне жив.

Тоденхофер прекарал 10 дни сред бойците на ИД и бил придружаван от един от най-свирепите палачи – Джихадиста Джон. Според експерти немецът бил допуснат толкова близо заради славата си на отявлен критик на политиката на САЩ спрямо Ирак и Афганистан.

„Западът сериозно подценява силата на „Ислямска държава”, твърди Тоденхофер в книгата, която написал след опасния си експеримент. Синът му, който го придружавал по време на „мисията”, дори заснел видеоматериали. „Хората там живеят в бараки, в къщи, полуразрушени от бомбени атаки. Аз спях на пода или в най-добрия случай върху пластмасов „матрак” – разказва журналистът.

Той обяснява, че в момента джихадистите контролират територия по-голяма от Великобритания. „Всеки ден стотици доброволци от цял свят се вливат в редиците им”, пише още Тоденхофер. Той казва, че обезглавяването на пленници било стратегия, целяща да всява страх и ужас сред враговете на групировката.

„Не виждам кой би могъл да спре „Ислямска държава”, освен арабите” – заключва Тоденхофер.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...