неделя, юли 21, 2024

Инвестори се отказаха от Плевен

Date:

Сподели новината.

Френската фирма “Малтери Суфле” заплашва да изтегли инвестицията си от 40 милиона лева в Плевен.

Причината е, че все още не е решен проблемът с инфраструктура, от която зависи производствената дейност на фирмата.

Проблемът е протакан повече от година от предишното ръководство на общината и сега французите, след месеци наред обещания, са дали срок до края на юни, предаде БНР.

“Не скрих от тях, че ние нямаме този финансов ресурс”, обясни кметът на Плевен Георг Спартански, който се е срещнал с френските инвеститори.

Общината не може да отдели 1 000 000 лева от бюджета за изграждане на улицата, защото субсидията от 3 000 000 лева и 1 000 000 за текущи разходи са недостатъчни, подчерта кметът:

“Настилката трябва да бъде направена не просто от нов асфалт, а да бъде със специални качества, тъй като е свързано с преминаването на стотици хиляди тежкотоварни машини с товароносимост от 40 тона, които карат ечемик, а след това произведения малц го продават на пивоварните в цялата страна. Ако това не бъде направено, тази инвестиция очевидно ще търси други начини за реализация.”

“Инвестицията от 40 милиона лева е важна и молим правителството да ни помогне да задържим един крупен инвеститор за нашата Плевенска икономика”, допълни Спартански.

“Малтери Суфле” е един от световните лидери в производството на малц от ечемик за пивоварната индустрия. Компанията, която е изградена напълно със семейни средства, притежава бившите бирени заводи в Плевен и Хасково. Фирмата има свой завод от 15 години в Румъния, а от почти десет в Сърбия.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Изграждат голяма фабрика край Нова Загора

Нова фабрика за производство и бутилиране на обогатена с...