Сподели новината.

Рокери от цяла България ще се присъединят към протестиращите жители на Раднево, които във вторник се вдигнаха на бунт срещу беззаконието. Това обяви в ефира на „Здравей, България” един от организаторите на демонстрациите, започнали след жесток побой на пътя. Вместо в центъра на града обаче, протестът във вторник вечер приключи пред ромската махала. Повечето демонстранти бяха готови да се саморазправят с живеещите в махалата, а полицаите едва ги удържаха. На място пристигна и кметът на града Теньо Тенев. Той съобщи, че предстои всички незаконни постройки и магазини в района, населен с роми, да бъдат премахнати.

„Ще протестираме, докато имаме сили”, категорично заявиха живеещите в Раднево на сутринта след масовия протест.

Инцидентът, който предизвика недоволството, станал в понеделник. Пострадалите трима мъже пътуват в кола, която отнема предимството на автомобила на нападателите. В последствие шофьорите от двата автомобила разменят остри реплики и удари.

Малко по-късно от ромската махала пристига подкрепление в защита на тези, чието предимство е било отнето.

Новодошлите нападат с тръби, брадви и ножове другия шофьор и двамата му спътници.
Най-сериозно пострадал е 29-годишният Живко, който е намушкан в гърба. Ножът проникнал директно в белия дроб, обясни пред Нова хирургът д-р Даниел Вълчев.

Другите двама – Георги и Цветомир, са в неврохирургията. Единият е със счупен череп, а другият – със счупена челюст.

На четирима от участвалите в побоя вече са повдигнати обвинения за опит за убийство.

БЛИЦ