неделя, юли 21, 2024

Идва ли краят на Макдоналдс

Date:

Сподели новината.

Веригата за бързо хранене Макдоналдс, която беше дълго време емблема на американския капитализъм, е в по-тежко положение от всякога.

Все повече хора отказват да посещават ресторантите за бързо хранене. Приходите на компанията спадат, а тя трябва да вземе ключови решения за своето оцеляване.

Очаква се днес новият главен изпълнителен директор на McDonald's Стив Истърбрук да представи плана си за съживяване на растежа на най-голямата верига за бързо хранене в света, която се бори да си върне клиентите и инвеститорите, предаде БТА.

Истърбрук ще се опита да привлече хора като Джана Семпсън, един от главните отговорници по инвестициите в компанията OakBrook Investments, която купи евтини акции на McDonald's преди десетилетие и имаше над 7 милиона акции, когато веригата подобри услугите си и разшири менюто си с кафе, салати и навити сандвичи.

Ентусиазмът на Семпсън обаче намаля преди няколко години, когато тримесечните продажби на утвърдени ресторанти станаха вяли и дори започнаха да спадат. През март 2014 г. OakBrook продаде повечето си акции, изчислявайки, че цената на акциите на McDonald's е прекалено висока за компания без ясна стратегия за
промяна на нещата.

Анализаторите очакват Истърбрук да представи още съкращения на корпоративните разходи, продажба на ресторанти на франчайз компании и стъпки за опростяване на менюто. Той може също така да даде подробности по плана за експериментиране със специално приготвени сандвичи по желание на клиенти и нови мобилни технологии.

Според анализатори Истърбрук разполага с необходимите качества за преодоляване на предизвикателствата пред McDonald's.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагична смърт край Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя...

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...