Британски сайт обявява наши курорти за „диария дестинация”

1
512
37e331b7a1b39f090b1249a069a513d3
37e331b7a1b39f090b1249a069a513d3
Сподели новината.

Британски сайт с излиза с анти реклама на родните топ курорти, част от които според сайта са „диария дестинация“.

www.sickholiday.com дава правни съвети как чуждестранен турист да заведе иск, ако се е разболял, докато е бил на почивка у нас. Страната ни попада в раздела за „горещи точки“, в които „почивката ви може да завърши със заболяване“.

Успокоително е, че сме сред държави като Хърватия, Куба, Кипър, Доминиканската република, Гърция, Египет, Индия, Италия, Ямайка, Мексико, Мароко, Португалия, Испания, Тунис и Турция.

Отбелязани са наши курорти, в които може да се разболеят туристите. Авторите на сайта хвалят българското гостоприемство, но изтъкват, че не били рядко случаите на заболявания по време на почивка дори и в най-елитните наши дестинации.

Оказва се, че туристи се ожалвали, че често може да пострадаш от хранително натравяне, а наш елитен зимен курорт е „рекламиран“ като курорт, който може да ви докара диария, стомашни спазми, треска и повръщане, симптоми, които се асоциирали с бактериални инфекции като Салмонела, Ешерихия коли.

От сайта обясняват, че тези симптоми се причиняват от консумацията на храна, която е неправилно или нехигиенично съхранявана и обработвана. От www.sickholiday.com дори дават насоки на туристите какви предпазни мерки да вземат, ако у нас, за да не се разболеят и да се предпазят от хранително натравяне – да не консумират храна, която не е сготвена хигиенично или не е сготвена при нужна температура, както и да използват почистващи гелове за ръце със съдържание на алкохол.

От сайта предупреждават, че отговорност на туроператора е да осигури на туристите сигурен, чист и хигиеничен хотел.

По морето според сайта пък било съмнително качеството на чешмяната вода, която имала неприятен вкус. Затова и авторите съветват да се пие само бутилирана вода. Оказва се, че и басейните били недостатъчно чисти и могат да доведат до стомашни проблеми на туристите.

Самият сайт дава съвети и оказва съдействие на пострадали у нас туристи как да търсят правата си и да заведат иск за причиненото разболяване на наша територия.

Собственик на сайта е Ричард Конрой, експерт по храните. Работил е дълги години в сферата на хранителната микробиология и здравеопазването. Започва този бизнес преди 15 години с желанието да помага на тези, които са имала лошата съдба да се разболеят по време на почивката си в чужбина. Той гарантира на заболелите туристи да получат максимално обезщетение за страданията си.

--------------------------

1 COMMENT

  1. LoL тъпите англиийски пияндета пак се изказаха там където не им е мястото ….. *SiGh*

Comments are closed.