понеделник, май 20, 2024

Без бурки и каруци в Сливен

Date:

Сподели новината.

Каруците и бурките са забранени в Сливен. Решението взе местният парламент на своята сесия днес. Съветниците приеха предложението на кмета Стефан Радев, който поиска пълна забрана за движението на каруци на територията на града. Контрира го председателят на ДПС Мустафа Мустафов, който предложи да има едно изключение – ромският квартал “Надежда”. “Там придвижването и търговията става предимно с каруци”, аргументира се Мустафов, цитиран от “Стандарт”.

Градоначалникът обаче бе непреклонен и отказа да промени своето предложение. В крайна сметка мнозинството общински съветници подкрепиха кметската идея и наложиха пълна забрана за движението на каруци под Сините камъни.

Санкциите за нарушителите ще бъдат от 300 до 10 000 лева.

Докато дебатът за каруците предизвика полемика, то забраната за бурки мина тихомълком. Общинските съветници приеха кметското предложение да бъде забранено носенето на дрехи, покриващи лицето по начин, който пречи носещият ги да бъде разпознат.

Ограничението не се отнася за лицата, които изпълняват задълженията си по Закона за МВР, ДАНС и отбраната. По този начин без да споменават специално бурката, сливенските съветници на практика я забраниха на територията на общината.

Гласуваните промени в наредбата за обществения ред ще влязат в сила най-рано след 20 дни, ако не бъдат спрени от областния управител.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...