вторник, април 23, 2024

Йоло Николов е №1 в ‘Изпревари лифта’

Date:

Сподели новината.

Един от най-известните ни атлети в средните и дългите бягания в Йоло Николов спечели четвъртото издание на атрактивното състезание “Изпревари лифта”.

 

При дамите първа е учещата в САЩ националка Милица Мирчева.

 

Тазгошината напревара бе с джакпот от 3000 лв. Стартът по традиция бе на начална станция на лифта “Бай Кръстю” над Драгалевци, а финала е на горна станция. Дължината на трасето под лифта е 1800 м със сборна положителна денивилация от 411 м и среден наклон от 24,4%. Второто трасе е с денивилация от 427 м и е дълго 2300 м и има среден наклон от 18,9%.

 

Най-изненадващо повечето от водещите състезатели предпочетоха да бягат по по-дългото трасе.

 

Организатор на състезанието и тази година бе “Витоша ски” АД, съвместно с Maxsport и сдружение Маратон. До финала при професионалистите бягащи за джакпота достигнаха 15 атлети.

Победителят Йоло Николов финишира за 15,31 мин, което бе с 35 секунди по-слабо от времето на лифта, който всички преследваха.

 

При дамите Милица Мирчева даде време от 18,21 мин. Въпреки, че и тази година никой не изпревари лифта домакините от “Витоша ски” раздадоха на първите трима при мъжете 1800 лв от наградния фонд. Мирчева пък получи 300 лв. Чековете им даде главния организатор Радослав Пеев от “Витоша ски” АД.

 

В масовия старт до финала достигнаха 87 души, като с най-добро време бе Димитър Трапов от Гоце Делчев. Участниците в масовия старт участваха с томпола с атрактивни награди от Fibank, MaxSport, Oland и SportBox.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...