петък, април 19, 2024

Шефът на Черноморец получава 14 бона на месец.

Date:

Сподели новината.

Изпълнителният директор на фалиралото дружество ПСФК Черноморец-Бургас  Пламен Киряков получава 14 хиляди лева на месец. 

            Това три пъти повече отколкото  официално се плаща на президента на Република България, който получава около 4000 лева заплата. Киряков е взема това възнаграждение от една година. 

            То е било одобрено от Съвета на директорите на клуба, в който има и двама представители на общината. Заплата на футболния шеф е странно висока на фона на тежкото финансово състояние на АД-то, което е затънало в загуби и дългове. 

            Все пак на фона на парите, които се даваха преди години, това възнаграждение е „приемливо“. За справка- в периода 2009-2011 година Красимир Балъков като главен мениджър получаваше заплата от 100 хиляди лева на месец, а неговите футболисти се разписваха на фишове срещу суми в порядъка на 20-30 хиляди лева. 

            Тогава бюджетът на клуба беше 16 милиона на месец, на спортните резултати бяха на ниско ниво. Сега парите за издръжка са силно редуцирани, като играчите вече получават по 1000 лева на месец. На фона на тази криза заплатата на Киряков е твърде висока. Интересен факт е, че той в момента е и кредитор на клуба. 

            През миналото лято адвокатът извади 100 хиляди лева лични пари, които даде като оборотни средства, за да за започне отборът подготовка. Самият клуб е в тежки финансови зависимости и въпреки анонсираните наскоро спасителни планове, трудно ще се спаси от фалита. 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...