събота, април 20, 2024

Нов екшън в небето! Руски Миг-31 заклещи шпионски Navy P-8 “Посейдон” на САЩ

Date:

Сподели новината.

Руски изтребител МиГ-31 е прихванал разузнавателен самолет Navy P-8 “Посейдон” на САЩ и е летял известно време на 15 метра от него, съобщава The Washington Free Beacon, позовавайки се на официални лица от Пентагона, информира petel.bg.  Инцидентът в небето е станал миналия четвъртък в Камчатка, но медиите са разбрали за него едва днес.
“На 21 април разузнавателен самолет Navy P-8″ Посейдон, който изпълняваше задача в международното въздушно пространство, беше прихванат от руския изтребител МиГ-31 в близост до полуостров Камчатка”, заяви официалният представител на Тихоокеанското командване на САЩ капитан втори ранг Дейв Бенхем.

Той посочи, че прихващането е било “безопасно и професионално.”

“Прихващания между САЩ и въоръжените сили на други държави се срещат често и в повечето случаи се извършват професионално, уточни Бенхем. – По отношение на прихващания, които се считат за непрофесионални, САЩ ще предприемат необходимите действия по военните и дипломатическите канали.”

Говорител на Пентагона, запознат детайлно със случая, потвърди, че МиГ-31 е придружавал P-8 “Посейдон” за известно време само на 15 метра. Инцидентът е станал близо до Петропавловск в Камчатска, където е разположена базата на атомните подводници на ВМФ на Русия, пише interfax.ru.

Това е третият инцидент с прихващане от руски ВКС на американски самолети и кораби през април.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ООН преброи над 123 000 разселени в ивицата Газа

Повече от 123 000 души са разселени в ивицата...

“Златен” ремонт в центъра на Царево(видео)

В Царево започва ремонт на малка отсечка в централната...

Рамзан Кадиров призова мюсюлманите на свещена война срещу Европа

Всички мюсюлмани да се вдигнат на оръжие срещу европейските...

Слънцето изригна брутално

Професионалният фотограф Мигел Кларо успя да заснеме уникално слънчево...