сряда, април 24, 2024

Горанов: Ще има пари и за хляб, и за пътища, и за зрелища

Date:

Сподели новината.

Пари от бюджета догодина ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища. Така министърът на финансите Владислав Горанов коментира предвижданото увеличение на бюджетните средства.

“Почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение на заплатите – сектор „Сигурност“, „Образование“, огромна работа се свърши по отношение на административната реформа. Някой от предизборните ангажименти вече са факт. В резултат на всичко това и успокоението в обществото потреблението расте. С 3,9% ръст сме в Европа. Усеща се по средствата, които харчим и по увеличението на доходите. Разбира се то се усеща повече от хората, които са по-активни“, коментира министърът.

Той допълни, че за МВР ще бъдат отделени 55 млн. лева повече за разходи за персонал. Заедно с министър Радев ще обсъдим едно увеличение, каза Горанов.

Той коментира и евентуалната кандидатура на страната ни за еврозоната.

„Със сигурност изпълняваме всички номинални критерии за влизане в еврозоната. Разликата от Шенген е, че тук няма политически критерии. Главният аргумент е дали сме достигнали нужната конвергенция и стабилност. Трябва да сме устойчиви на външни шокове. Гърция не беше готова и при първия шок еврозоната страда. Ако бъдем допуснати в този клуб, ние ще се доближим по доходи много бързо до еврозоната, затова продължаваме да настояваме“, каза финансовият министър.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

ЦИК рапортува на президента: Ще се справим с избори 2 в 1

Президентът Румен Радев проведе среща с представители на ЦИК,...

НС гласува и проект на решение за гарантиране на финансовата стабилност

Народното събрание включи в дневния си ред и гласуването...

Министри отказват пост в служебния кабинет на Главчев

Министрите в оставка в правителството на акад. Николай Денков...