петък, април 19, 2024

Съставките в кухнята, които премахват целулита

Date:

Сподели новината.

Страдате от целулит? Не сте единствените! 80% от жените в световен мащаб имат портокалова кожа, дори звезди като Ким Кардашян и Сиена Милър. В аптеките и дори масовите супермаркети има безброй продукти, които обещават да ви отърват от грозните дупчици, ала според и кожния специалист Наталия Робинсън, която се грижи за красотата на редица холивудски величия, лекът се крие в кухнята ви.

Става въпрос за две прости съставки, които се смесват и нанасят върху кожата – а именно: сода бикарбонат и мед от Манука.

“Масажирането на краката с мед ще подобри кръвобращението и лимфния поток. Содата е натурален ексфолиант, а медът овлажнява кожата. Той е естествен компонент, който намалява появата на целулита без да натоварва организма с токсини и химикали, които често се срещат в козметичните продукти”, обяснява Наталия.

Как да си направите домашната маска против целулит?

{josociallocker}Една лъжичка сода се смесва с една лъжичка мед до постигане на хомогенна смес. Добавете и малко вода и нанесете сместа с масажни кръгови движения в областите , които са засегнати то целулита – краката, корема. Масажирайте интензивно в продължение на 3-5 минути, докато усетите кожата по-гладка. След това нанесете мед на зоната с портокалова кожа и започнете да пляскате с длани мястото в период от 4-7 минути.

Наталия гарантира, че това „упражнение“ ще подобри кръвообращението и ще намали проявата на целулит.

“Внимавайте да не прекалите със силата и времето за шляпане, защото така ще спукате някой капиляр”, предупреждава Робинсън.

Повече любопитна информация може да намерите на Tialoto.bg{/josociallocker}

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...