петък, април 19, 2024

Компания за студен чай добави Blockchain в името си и акциите й скочиха с 200%

Date:

Сподели новината.

Малко известна компания с евтини акции на Уолстрийт предизвика истински бум, като добив в името си думичката Blockchain. “Блокчейн”, или блокова верига, е технологията за съхранение на данните за добива и транзакциите с Bitcoin и всякаква дигитална валута.

Компанията за студен чай Long Island Iced Tea Corp. (LTEA) обяви, че сменя името си на Long Blockchain Corp.,. и само поради тази причина акциите й поскъпнаха с над 200% при отварянето на търговията на Уолстрийт. При затварянето ръста им беше 183%, съобщава CNBC.

Цената за акция е достигнала максимална стойност от 9,49 долара, преди да затвори на 6,91 долара в търговията в Ню Йорк, при цена при отваряне на пазара от едва 2,44 долара, допълва Блумбърг. Изтъргувани са над 15 милиона акции, докато в предходните три месеца средният оборот с книжата на компанията е бил общо 170 000 акции.

Рекацията на пазарите предизвика множество коментари в САЩ и повечето от тях бяха, че това е поредното доказателство за крайното отношение към всичко, свързано с Bitcoin и виртуалните валути.

Компанията, базирана във Фармингдейл, Ню Йорк, обяви, че “пренасочва основния си корпоративен фокус към проучване и инвестиране във възможности, които да използват предимствата на блокчейн технологията”.

Все пак компанията ще продължи да произвежда студен чай и други сокове, се допълва в съобщението.

В сряда пазарната й капитализация е била 23,8 млн. долара. За фискалната година, приключила в края на септември, продажбите й са на стойност близо 5 млрд. долара, според FactSet.

Компанията заяви, че “възнамерява да поиска от Nasdaq да промени своя търговски символ във връзка с промяната на името” и вече е запазила уеб-домейна “www.longblockchain.com”. Новият уебсайт казва, че компанията е само в “предварителен етап” на оценка и обсъждане на потенциални партньорства, инвестиции или придобивания на фирми, работещи в сферата на блокчейн технологията.
Комисията за ценни книжа и борси в САЩ е отказала коментар по случая.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...