вторник, април 16, 2024

Най-голямата банка в света идва в България да проучва за инвестиции

Date:

Сподели новината.

 

Представители на инструмента SINO – CEEF Capital, към най-голямата банка в света – китайската ICBC и отговарящ за инвестициите в рамките на инициативата 16+1, ще бъдат на посещение в България за проучване на проекти с потенциал за инвестиране.

Това става след покана от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев към Шимон Островски, директор в ICBC и председател на инструмента SINO, на среща във Варшава.

България е една от държавите, в които нямаме реализирани мащабни проекти и имаме интерес за разширяване дейността си в този регион, отбеляза Шимон Островски. По думите му банката се интересува от проекти на стойност над 50 млн. евро и е готова и да инвестира и в инфраструктурата на страната.

Заместник-министър Манолев подчерта, че в България има редица инвеститори, които планират нова или разширяват съществуващата си операции и подобно инвестиране може да има важно значение за ускоряване на намеренията им. Той подчерта, че в момента в страната се реализират и редица важни инфраструктурни проекти, за които също може да се обсъди стратегическо партньорство.

“Страната ни е политически стабилна, като макроикономическите ни резултати отбелязват устойчиво увеличение, а ръстът на БВП е над средния за ЕС”, коментира Александър Манолев. Той подчерта, че благодарение на тези резултати се наблюдава завишен инвеститорски интерес, в това число и за мащабни проекти.

Индустриалната и търговска банка на Китай (ICBC) е най-голямата в света банка в класацията по пазарна капитализация, депозит на клиенти, печалба и стойност на марката.

Банката предоставя всеобхватни финансови продукти и услуги на 5.77 милиона корпоративни клиенти и 520 милиона лични банкови клиенти по силата на дистрибуторската мрежа, състояща се от 16,939 местни институции, 412 чуждестранни институции и над 1,608 кореспондентски банки по света, както и чрез електронното банкиране.

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Tакса смет в Стара Загора няма да се вдига

Пример за това как застъпниците на българския гражданин постигат...

Спас Русев купи „Телеком Албания“

Албанският оператор „Телеком Албания“ приключва преговорите за продажба на...

Голямата ТОЛ-измама

Най-лесният и безопасен начин да не спазиш един договор...

Световна верига магазини пред фалит, съкращават хиляди работници!

Британската верига магазини „Асда“ съобщи, че следващата година може...