петък, април 19, 2024

Саудитска Арабия инвестира $1 милиард в 20 проекта в Русия

Date:

Сподели новината.

Саудитска Арабия инвестира 1 милиард долара в изграждането на нефтохимически комбинат, летище “Пулково” и още 20 проекта в Русия, съобщи руският министър на енергетиката и съпредседател на руско-саудитската междуправителствена комисия Александър Новак.

“В момента инвестиционните фондове на двете държави са вложили повече от 1 милиард долара в съвместни проекти в Русия. Това включва изграждането на нефтохимически комплекс, строежа на малка водноелектрическа централа, логистични компании, летище “Пулково” и комплекс “Ренесанс”. В момента се проучват още 25 проекта в различни икономически сектори”, каза Новак.

Двете богати на петрол държави задълбочиха отношенията си през последните месеци, а саудитска правителствена делегация, начело с крал Салман в момента е на официално посещение в Москва.

Русия и Саудитска Арабия ще създадат работна група за премахване на пречките, които възпрепятстват сътрудничеството помежду им.

Работната група ще се съсредоточи върху премахването на административните бариери и пречките за развитието на бизнес отношенията между двете държави.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...