петък, март 29, 2024

Море и не само: Гърция иска да стане целогодишна дестинация

Date:

Сподели новината.

Гърция възнамерява да се превърне в целогодишна дестинация за туристите. Министерството на туризма в страната стартира дългосрочна програма за привличане на чуждестранни посетители през всичките 365 дни в годината. Това съобщава Travel Daily Media.
Дългосрочният план включва разширяването на активния летен сезон, достъпът до нови чужди пазари, насърчаване на гръцките острови и курорти, развитието на тематични туристически продукти, както и привличането на инвестиции с добавена стойност.
Специално внимание се отделя на разработването и популяризирането на тематични преживявания, свързани с културния туризъм, религиозните и поклонническите обиколки, круизите, яхтинга, гмуркането, откритите и алтернативни дейности в природата (например туризъм, планинско катерене, скално катерене, колоездене и т.н.) и почивка, здравен и уелнес туризъм, градски туризъм и гръцка гастрономия, базирани на здравословна, вкусна и питателна гръцка храна.
С оглед на плановете за 365-годишно устойчиво развитие на туризма, изпълнението на националните и регионални политики ще се осъществява от гръцкото министерство на туризма в сътрудничество с други министерства, всичките 13 региона на страната, местните власти, камарите, туроператорите и частния сектор.
През последните две години туристическият поток към Гърция постоянно нараства. Така през 2016 г. страната е била посетена от 28 млн. чуждестранни посетители. Според предварителните данни, събрани от всички официални статистически източници, до края на 2017 г. се очаква те да надхвърлят 30 млн. души, което е с 9% повече.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голяма групировка отваря хотели в Несебър и Обзор

Aмepиĸaнcĸaтa ĸoмпaния, yпpaвлявaщa вepиги oт xoтeли oт виcш ĸлac...

“Златен” ремонт в центъра на Царево(видео)

В Царево започва ремонт на малка отсечка в централната...

11 500 лева за четири дни във Велинград

Със средно 30 на сто по-скъпи са офертите за...

Уникални цени за лифтовете в Банско

Банско запазва миналогодишните цени на сезонните карти за лифтовете...