петък, март 29, 2024

Израел – необичайната средиземноморска дестинация

Date:

Сподели новината.

Когато чуете “Средиземноморска ваканция”, си представяте Испания, Франция, Италия или Гърция. Евентуално дори Хърватия, Мароко или Черна гора.

Но помислете за още малко на изток, всъщност, доста на изток. Има една държава, за която трудно ще се сетите като средиземноморска дестинация – Израел. А си заслужава, категорични са от британския в. “Телеграф”, и посочват 6 причини за това.

Вижте ги:

1. Неоткритите плажове

 

 

Морската ваканция в Израел всеки свързва със солените води на Мъртво море. Но Израел има 170 мили средиземноморско крайбрежие и невероятен избор от плажове – като се почне от Тел Авив и се стигне до закътани малки райски плажчета.

2. Целогодишно слънце

В Израел има слънце цели 300 дни в годината. Неслучайно страната е сред пионерите в слънчевата енергия. През юли средната температура е 31 градуса по Целзий, което прави страната идеална алтернатива на традиционната средиземноморска почивка. Дори през зимата е 18 градуса. А есента, когато не е много горещо и няма тълпи туристи, е идеалното време за посещение.

3. Нощният живот

Тел Авив, подобно на Ню Йорк, също е наричан “Градът, който никога не спи”. Заради активния нощен живот, на който може да завиди и Ибиса.

4. Вкусната храна

 

 

Въпреки че повече от половината територия на страната е пустиня, Израел е водещ износител на храна, благодарение на напредъка в селскостопанските технологии и ресторантите му се възползват от това.

5. Невероятната архитектура и исторически забележителности

 

 

Да, тук е Божи гроб, свято място за християни и юдеи. Задължително трябва да се посетят Купола на скалата, Западната стена, джамията Ал-Акса. Освен множеството религиозни и исторически забележителности, може да разгледате и множество сгради, които са невероятни архитектурни шедьоври – както в Тел Авив, така и в Йерусалим.

6. Музеите

 

 

Израел е страната с най-много музеи на глава от населението. Има цели 230. Заслужава си да видите музеят Холон – единственият в страната музей на дизайна. Трябва да се види и центъра за изкуства “Елма” в планината Кармен – на около 20 км. от Тел Авив.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голяма групировка отваря хотели в Несебър и Обзор

Aмepиĸaнcĸaтa ĸoмпaния, yпpaвлявaщa вepиги oт xoтeли oт виcш ĸлac...

“Златен” ремонт в центъра на Царево(видео)

В Царево започва ремонт на малка отсечка в централната...

11 500 лева за четири дни във Велинград

Със средно 30 на сто по-скъпи са офертите за...

Уникални цени за лифтовете в Банско

Банско запазва миналогодишните цени на сезонните карти за лифтовете...