четвъртък, април 25, 2024

Италианец спечели световното първенство за приготвяне на сладолед

Date:

Сподели новината.

Победител в престижния международен конкурс за приготвяне на сладолед Gelato World Tour, проведен в италианския град Римини, стана майсторът от Сполето Алесандро Криспини, съобщи агенция „Новости”. Криспини спечели с фъстъчения сладолед, приготвен с 3 сорта ядки, отглеждани на остров Сицилия. „На пръв поглед фъстъченият сладолед може да изглежда банален и прекалено елементарен, но ако бъдат открити най-добрите съставки, бъдат проучени техните характерни черти, смесят се в необходимото съотношение и приготвянето на сладоледа се извърши както трябва, може да се постигне наистина невероятен вкус”, категоричен е той.

По думите му специалният сладолед е резултат от продължаващото около едно денонощие изпичане на фъстъците, към които се добавя мадагаскарска ванилия.

Криспини победи в състезанието 35 конкуренти, пристигнали от 19 държави. Подборът на кандидатите продължи 3 години, като в общо 82-те съревнования на 4 континента участваха около 1 800 майстори на сладоледа.

На второто място в конкурса се класираха баща и син с италиански произход, пристигнали от Германия, които приготвиха гроздово сорбе с карамелизирани орехи. Трета остана живееща в Италия колумбийка, успяла да открие баланса между сладостта на маракуята и горчивината на тъмния шоколад.

Конкурсът бе част от празника на сладоледа, проведен в парка „Федерико Фелини” на брега на Адриатическо море. Въпреки лошото време той бе посетен от близо 50 хил. души, които изядоха около 2,5 тона от вкусното лакомство.
SINOR.bg

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Kypиoз: Hopвeжĸи гpaд пoиcĸa oт EK paзpeшeниe зa 26-чacoв дeн

Гpaдчe в нaй-ceвepния peгиoн нa Hopвeгия пoиcĸa oт Eвpoпeйcĸaтa...

Плевенчанин стана 135-ят тото милионер в историята

В близо 67-годишната си история Българският спортен тотализатор не...

Ново 20! Може да забранят прибиращите се дръжки във вратите на колите

Дръжките на вратите на Tesla са имитирани от още...

Това ли е новият Джеймс Бонд?

"Арън Тейлър-Джонсън ли е следващият Джеймс Бонд?", е въпросът,...