четвъртък, март 28, 2024

Престъпленията срещу пастата

Date:

Сподели новината.

Eвтина, масово достъпна, лесна за приготвяне — тя практически си търси белята

Пастата е особено уязвима за престъпления: евтина, масово достъпна, лесна за приготвяне — тя практически си търси белята. Но това не е по вина на самата паста. Чувате ли? Не е виновна самата паста! В кулинарна култура, където малките прегрешения се трупат бързо, изглежда, че трябва да защитим свещеността на тази прекрасна, невинна, скромна храна – сега повече от всякога.

Прегърнете равиолите си и им прошепнете, че всичко ще е наред.

Ето какво се случва на пастата на някои места.

Това нещо има колко калории??

{josociallocker}Добре дошли в Olive Garden, дом нито на маслини, нито на градини! И като говорим за неща, които не са нито едното, нито другото, нека поговорим за техните нови “спагетени пайове”.

Паят от спагети формално наистина е възможен — фритатата е лесен и бърз начин да използвате останалата ви неупотребена паста, допълвайки я с протеин. Но не това са направили Olive Garden в този случай. Според уеб сайта им, спагетеният пай с кюфтета съдържа “седем сирена, месен сос и италиански бекон.” (Да, ок, можете да го наречете панчета, и дори не сме сигурни, че можем да назовем седемте сирена.)

Месният сос съдържа мляно телешко и италианска наденица, и е налице и истинска кора на пая! И, верен на името си, целият този “пай” е с топинг от кюфтета, което води до общо 1590 калории и 104 грама мазнини. Пилешкият пай “Алфредо” има 1570 калории и 111 грама мазнина. И черешката на пая (защото на този етап не бихме могли повече да се изненадаме от нищо): главният готвач на Olive Garden Джим Нютзи заявява пред Buzzfeed, че тези пайове са “традиционно италианско ястие.”

Heinz: кетчуп със съответстваща му паста

Kraft Heinz лансират четири нови вида паста, оформени като анимационни герои, с нов “гладък доматен сос”, за който приемаме, че е просто кетчуп, разреден със сос от варен боб.

Да, пастата е наполовина от пълнозърнест и наполовина от рафиниран твърд пшеничен грис, основно за да ви подведе да си мислите, че убеждавате децата си да ядат фибри, но ако детето ви не иска да яде пълнозърнеста паста с домашно направен доматен сос (той дори може да е гладък, не думай!), Heinz вероятно не може да ви помогне.

Начертайте си собствен паста-маршрут

Тази седмица Riverfront Times в Сейнт Луис публикува “Ръководство за селективни консуматори по Katie’s Pizza and Pasta,” описвайки състава на менюто за неконсумиращи глутен, любители на палеоото, вегетарианци и деца. Първо на първо, ако ще ходите в Katie’s, отидете! Ако сте вегетарианци, знаете достатъчно добре кои храни са вегетариански.

Ако не консумирате глутен, вероятно сте свикнали да търсите или да се обаждате, за да проверите дали италиански ресторант има паста за вас, още преди да сте го посетили. Ако сте били на безглутенова диета дори и две секунди, може би просто не отивате в италиански ресторант? Ако сте на палео диета, може би… също не отивате в италиански ресторант?

А ако сте дете, имате късмет: много италиански ресторанти ще добавят масло към прочутата паста на техните баби, ако успешно сте убедили родителите си, че консумирате само това. Може би тогава да ви препоръчаме новите оформени като прасето Пепа детски продукти на Heinz?

Не мразите пенето, мразите American Airlines (и това е нормално)

Пътник в бизнес-класа, летящ от Доминиканската република до Маями, може да се окаже следващият обожател на Heinz, след избухване в духа на малките деца заради паста. Откривайки, че предложената в менюто паста е свършила, пътникът агресивно поискал обяснение защо неговият ред последен бил запитан какво желае като храна, и започнал да записва отговора на стюардесата на телефона си. “Млъкнете и повече да не сте ми проговорили, ясно?” заявила стюардесата, според видеото.

“Ако ми проговорите пак, ще се оплача на полицията и ще ви арестуват в Маями.” Запитан за коментар, представител на Маями заявил, че има предостатъчно паста, която пътникът от American Airlines може да поръча в който и да е от елитните ресторанти, които не са двучасов полет. Има и по-значими неща от пастата, за които да избухнете, примерно да останете без последните 20 минути на “Марсианецът”, защото вече кацате.

Вилицата за паста няма дупка за измерване в средата си

Някой изглежда смята, че всички вилици за паста са създадени еднакви; съдейки по вилицата за паста в нашата кухня, би трябвало да пъхаме спагетите в слотове и да си представяме, че те представляват мерна единица, която не приемаме непременно за “препоръчителна.”

Дупката или дупките, независимо от формата или размерите им, служат просто за отцеждане на пастата – и за нищо друго.

{/josociallocker}

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на лакомниците! 9 храни, които можем да похапваме късно вечер

Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря,...

Къде правят най-добрата храна в Стара Загора

Стара Загора все търсим нещо, понякога търсим забележителности, друг...