петък, март 29, 2024

Гошо Мечката скътал 20 милиона долара в Швейцария

Date:

Сподели новината.

Убитият бос на митичната Първа частна милиция Георги Николов-Мечката е успял да скрие около 20 милиона долара в швейцарска банка. Това е станало малко преди той да бъде убит на 14 юни 1995 година. Три месеца по-рано Мечката пътува до Цюрих и престоява там една седмица.

Според хора, които са запознати в детайли с неговите действия по онова време, той е прехвърлил в шифрована сметка голямата сума в долари. След това отново се връща в България. Николов е имал намерение да прехвърли парите на сина си със специален договор. Според условията на контракта, когато малкият Никола навърши 18 години е трябвало да усвои парите. Договорът обаче така и не е видял бял свят. Заради постоянните си ангажименти силовият бос не е намерил време да изпипа юридически всичко. Малко след това Мечката е убит през собствения си фитнес-клуб „Атлант“.

Така парите са останали непотърсени в банката. С годините и олихвяването им, те може да стигнали до 32-35 милиона долара като обща сума. Доларите обаче не са стигнали до Никола Георгиев-Малката мечка. В момента синът на един от първите силови играчи у нас си вади хляба с честен труд, съобщава . В същото време империята на Мечката се разпадна веднага след смъртта му. Дяловете си поделиха неговите съдружници Найден Милков и Рали Пенков, които след това тръгнаха по свой път в бизнеса. Парите обаче продължават да отлежават в швейцарския трезор.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...