четвъртък, март 28, 2024

Убиха телевизионен водещ в Бургас

Date:

Сподели новината.

Една от най- авторитетните фигури за последните десетилетия в Бургас– легионерът Иван Григоров почина днес на 93- годишна възраст по изключително несправедлив и криминален начин.

По Нова година Григоров се прибирал и преди да влезе във входа на кооперацията си, е бил пометен зверски от такси.

От свирепия удар в таксито, слабото тяло на Григоров, който тежеше около 60 кг., отхвръкнало във въздуха и се стоварило върху велосипедист. Според свидетели на инцидента, състоянието на патриота е било повече от отчайващо. Тази вечер издъхва в болницата.

“Това си е убийство отвсякъде. Беше натрошен целия. Жалко, дано виновника си получи заслуженото” казаха негови комшии.

Съпругата му почина преди три години, има син в София.

Григоров бе водещ на предаването „Другата история“ по Телевизия СКАТ. Той е в ефир близо 20 години и информираше зрителите за непознатите истини от родната история.

Бай Иван, както го наричат значително по- младите му колеги от медията показваше мащабни познания по всички обществени науки, но е безспорен корифей в историята. Предаването му имаше много верни почитатели, които всяка събота заставаха на екраните от малко преди 20 часа, за да се запознаят с поредното разкритие на Григоров.

Удивително е, че той не използваше аутокю за речите си, няма написани листи, а говореше без да чете нищо предварително. Страхотни качества за водещ в зряла възраст. Нещо повече- най- възрастният може би в световен мащаб на синия екран.

В Бургас е известен като легионер, осъден от Народния съд и лежал в изключително тежки условия в затвора, един от лидерите на Съюза на репресираните, отявлен антикомунист, журналист и общественик. Един от основателите на СДС в Бургас. Борец за всевъзможни каузи и винаги флагман на справедливостта.

Поклонението ще е утре като часът все още не е известен.

Светла му памет!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...