петък, март 29, 2024

Мутри вардят Рилския манастир

Date:

Сподели новината.

Рилският манастир вече се охранява от частна охранителна фирма от Дупница. Това предизивка доста остри реакции в социалните мрежи. “Мутрите и тук ли се намърдаха? В Светата обител? Защо се позволява изобщо това. Тате отблъскват с действията” пише възмутен общественик

 

Освен, че гледали страшно, гардовете от охранителната фирма не допускали в манастирския храм хора с неприлично облекло, следяли за спазването на изисквания като това хората да са със свалена шапка, както и да не се снима в черквата. Преди за това следяха монасите на входа на черквата. За всяко неизпълнение, следвали закани и предупреждения. В двора на манастира е забранено пушенето и това също се следи стриктно. Въпреки договора с частната охранителна фирма, полицейското присъствие в района на манастира не е намалено. Но не е както преди.

 

Целият манастирски комплекс е под постоянно видео наблюдение, десетките камери и оборудването, особено при входовете и при манастирския музей, са закупени от светата обител, но се ползват и от полицията.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...