четвъртък, март 28, 2024

Uber ще си партнира с НАСА за летящи таксита

Date:

Сподели новината.

Uber продължава да се цели в небето. Компанията за споделено пътуване ще си партнира с НАСА в развитието на системи за управлението на въздушния трафик за своите летящи таксита. Новината обяви главният продуктов директор на фирмата Джеф Холдън по време на технологичната конференция Web Summit в Лисабон, съобщава CNN Money.

По-рано, през април т.г. компанията обяви плановете си да пусне летящи таксита, наречени uberAIR.

Четириместните летящи таксита няма да се превърнат в реалност скоро, но Холдън обяви, че има планове за демонстрации на летящата флотилия в Лос Анджелис, освен в обявените по-рано градове Далас и Дубай, през 2020 г.

Досега Uber е обявявала партньорства с други авиационни компании, но за първи път ще сътрудничи с американска федерална служба, коментира CNN.

Целта на Uber е да създаде машини, които да излитат и кацат вертикално. Идеята е летателните таксита да функционират на същия принцип при ниска надморска височина. 

Това е първото партньорство на стартъпа с федерална правителствена агенция в САЩ. За НАСА обаче това е поредният играч, с когото обединява усилия в управлението на трафика за такъв тип превози средства. 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Индия се готви да стане водещ износител на пшеница

Индия предприема мерки през следващите седмици, за да се...

Доларът вече се клати зловещо

Keнeт Poгoф e пpoфecop пo иĸoнoмиĸa в yнивepcитeтa Xapвapд....

Откриха перфектното място за живот в Космоса

Напоследък човечеството все повече се вълнува от това къде...

Двигателите, които “ядат” най-много масло

Сред голямото разнообразие от съвременни силови агрегати има немалко...