четвъртък, април 25, 2024

Walmart си поръча 15 камиона от Tesla, за да ги тества

Date:

Сподели новината.

Американската верига магазини Walmart ще стартира пилотна програма, включваща 15 от новите електрически камиони на Tesla, пише онлайн изданието Stocknews.com. Целта на търговския гигант е дейността му да стане по-екологична.
15-те камиона, за които Walmart е дала предварителна поръчка, ще бъдат изпробвани, като бъдат пуснати в употреба в цяла Северна Америка. По данни от компанията пет от камионите ще обслужват американските им обекти, а останалите 10 ще са в Канада.
„Ние имаме отдавнашна история с тестване на нови технологии, включително камиони с алтернативни горива, и сме развълнувани да сме сред първите, които ще изпробват това ново тежкотоварно електрическо превозно средство”, гласи изявлението от компанията. „Вярваме, че можем да научим как се представя технология в рамките на нашата верига за снабдяване, както  и как тя може да ни помогне да постигнем някои от нашите дългосрочни цели за устойчивост, като понижаване на емисиите”, пишат още от Walmart.
В момента търговската верига разполага с около 6000 камиона, които до един са захранвани с дизел. Когато в четвъртък Tesla представи своя нов камион Semi, акциите ѝ бързо се повишиха, тъй като американската транспортна компания J.B. Hunt Transport Services значително количество бройки от камиона..

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...