събота, април 20, 2024

Това е Samsung Galaxy S8, премиерата е на 29 март

Date:

Сподели новината.

Samsung подготвя двойка Galaxy S8 телефони, които ще се различават значително от предните модели в серията. Липсата на традиционните физически бутони, познати от досегашните седем апарата, ще бъде компенсирана с по-големи екрани, които са дори по-широки от дисплеите в Galaxy Note.

Очакват ни два модела, съответно с 5.8- и 6.2-инчов диагонал и QHD Super AMOLED технология. Заради размерите ще видим и необичайното съотношение от 18.5:9 за разлика от стандартното 16:9. И при двата модела дисплеят ще е извит от двете страни на корпуса.

Ще са налични и две регионални версии, съответно захранвани с Qualcomm Snapdragon 835 и Samsung Exynos, като и двата чипа са произведени по 10nm процес. Производителността им трябва да е с 11 процента повече от тази на Galaxy S7, като консумацията на енергия е намалена с 20 процента.

Моделите с 5.8- и 6.2-инчов диагонал ще ползват съответно 3000mAh и 3500mAh батерия, докато оперативната памет си остава 4GB RAM. 64GB е новият стандарт за място за съхранение с опция за microSD слот до 256GB. Захранването става с USB-C порт, разположен до 3.5-милиметровия жак.

Премиерата на Galaxy S8 ще бъде на специално Unpacked събитие, насрочено за 29 март в Ню Йорк. Подгответе се психически, защото цените също ще скочат спрямо миналата година. 5.8- инчовият модел ще струва 800 евро, а този от 6.2 инча – 900 евро. По магазините те ще бъдат от 21 април.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Видиш ли този камион, ще замечтаеш да станеш ТИР-аджия!

Камионът, който виждате на тези снимки, съществува в един...

Лаптопи втора употреба – масово предпочитани в България

Без съмнение инвестицията в лаптоп е отлична покупка. Лаптопите...

Много важно! Какви са правата ни при проверка с дрегер

Имаме повод за празнуване или решаваме да се позабавляваме...

Атмосферата на Земята бе достигната от междузвезден болид

Посетител на нашата Слънчева система стана предмет на силен...