четвъртък, април 25, 2024

Гриша Ганчев продаде небостъргача си Литекс – Тауър

Date:

Сподели новината.

Българският предприемач Гриша Ганчев е продал своята перла в короната на строителната си дейност. Става въпрос за небостъргача Литекс – Тауър, който се намира в София. Високата бизнес-сграда бе построена през 2010 година. В нея има много офиси, търговски площи, магазини, които се отдават под наем. Ганчев е продал имота си за 50 милиона евро, според негови приближени. За купувач се спряга европейски инвестиционен фонд с интереси в подобен род сгради. Самият Гриша Ганчев иска да концентрира бизнеса си в няколко основни посоки и да работи в тези направления. Той има собственост  в енергетиката, транспорта, туризма и ловния туризъм. Негови са и бензиностанциите с марка Петрол. Собственик е и на ПФК ЦСКА – София. Иначе Литекс-Тауър е една от модерните и технологични сгради в София. Ето какво пише за нея в проспектите.

Литекс Тауър е част от административно-търговски комплекс, предлагащ на обитателите си условия за бизнес и удобства от най-висок стандарт. Заедно с кулите на Софарма, Литекс Тауър съставя хармоничен ансамбъл от три мащабни офис-сгради, чиито силует решително се откроява в градския пейзаж на София.

Сградата притежава просторно, светло фоайе, отличаващо се със запомнящ се дизайн, при който умело се съчетават модерни архитектурни детайли и съвременни висококачествени материали. Срещу входа, за удобство на ползвателите, се намира уютно кафе, подходящо както за делови, така и за приятелски срещи. До кафето е разположена туристическа агенция, предлагаща организация на лични и бизнес пътувания.

Сградата разполага със съвременен и мултифункционален конферентен център, който благодарение на високата си функционална мобилност може да посрещне нуждите на различни по характер и мащаб събития. В непосредствена близост до конферентния център са разположени гардероб, зона за кетъринг, , санитарни и хигиенни помещения.

За ползвателите на сградата на нивото на конферентния център е осигурена топла връзка към търговската зона на комплекса, с разположени в нея заведения за хранене, търговски обекти, атрактивен фитнес център, банкови офиси. Етажите над конферентния център са офисни, позволяващи функционално зониране на площите, според изискванията на наемателите.

Литекс Тауър е „зелена“ бизнес сграда от ново поколение. Дизайнът и инфраструктурата на офисите отразяват най-модерните тенденции в европейската архитектурна школа и отговарят на най-високите изисквания за обитаване и експлоатация. Сградата разполага с иновативна фасадна система и пълна интеграция между техническите системи и инсталации, което гарантира ниски енергийни разходи и качествено ново усещане за светлина и комфорт.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Опустошението на Видин

Поначало когато Ви разказваме за интригуващото минало на българската...

Изграждат голяма фабрика край Нова Загора

Нова фабрика за производство и бутилиране на обогатена с...