петък, март 29, 2024

Два големи проекта за Бургас стартират през 2018 година

Date:

Сподели новината.

Изпълнението на два големи и дългоочаквани проекта ще започне през 2018 година. Става въпрос за пълната реконструкция на емблематичната сграда на бившата Немска болница на ул.”Св.св.Кирил и Методий”, която ще се превърне в модерна градска библиотека  и Домът на Нефтохимика на площад „Тройката”.

Общината е напълно готова с проектната документация за двата обекта, но очакваше отварянето на мерките по Оперативната програма „Региони в растеж”. Важно е да се уточни, че проектите няма да влизат в конкурентна надпревара, а директно ще получат финансиране, защото веднъж вече са одобрени чрез Интегрирания план за градско развитие и възстановяване.

Процедурата се очаква да се задвижи през март или април, а веднага след това ще стартира обществена поръчка за избор на изпълнител. Ако няма обжалвания реконструкцията със сигурност ще започне преди края на годината.

За пълното преобразяване на Немската болница, построена в средата на 30-те години, са предвидени малко над 4 млн.лева, а за реконструкцията на Дома на Нефтохимика – около 3 млн.лева.

В същото време друг залежал проект – за втората част на ул.”Александровска” от Тройката до бул.”Сан Стефано” не е на дневен ред, стана ясно от думите на Димитър Николов.

Източник: Флагман.бг

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...

Страхотна вест за селищата в Странджа! Инвестират над 45 милиона лева

Започна основният ремонт на третокласния път III-907 Босна –...

Бургазлии почетоха своите освободители(снимки)

Бургас почете днес делото на руските воини паднали за...

Независима ли е независимата експертиза при повторното броене на изборните бюлетини в Бургас?

В Бургас, резултатите от изборите за общински съветници събуждат...