петък, март 29, 2024

Бургаски милионер продаде кооперация на руснаци

Date:

Сподели новината.

Сградата, която се намира на гърба на луксозния жилищен комплекс „Морска вълна”, има нов собственик, а именно фирмата, която управлява хотел „Кубан” в Слънчев бряг –„С.М.Б.Д.Финанс”ООД. Компанията работи с руски капитали, собствеността й е преплетена между различни дружества, но във всяка една от фирмите фигурира името на руснака Александър Юриевич Бухолц. Той е съдружник с 50 % от дяловете в „С.М.Б.Д.Финанс” ООД и едноличен собственик на „Ян” ЕООД, която е съакционер в компанията-притежател на другите 50 % – „С.М.Б.Д.” ЕООД.

Справка в Агенцията по вписвания показва, че „С.М.Б.Д. Финанс” ООД е придобила собствеността на сградата на ул.”Адам Мицкевич” 1 срещу сумата от 4.5 млн. лв. При подписването на договора са платени 750 000 EUR, а останалата сума – 1.55 млн. EUR е преведена на три равни вноски.

Продавач е ЕТ „Бенмар-Бенчо Бенчев”, собственост на бургаския бизнесмен и заместник-председател на Общинския съвет Бенчо Бенчев. „Имах планове да строя хотел, но с годините проектът се забави. Продадох сградата, защото честно казано вече се чувствам психически изхабен. Искам да живея по-спокойно, а не да се занимавам с намирането на работници и управлението на хотел”, призна Бенчев.

През 2009 г. Бенчев обяви плановете си да издигне супермодерен хотел на входа на Морската градина на Бургас. Тогава той не пестеше средства за проекта, нае добри архитекти, които да направят естествената връзка между неговата сграда и току-що построената в онзи момент „Панорама”.

 

Източник: Флагман.бг

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...

Страхотна вест за селищата в Странджа! Инвестират над 45 милиона лева

Започна основният ремонт на третокласния път III-907 Босна –...

Бургазлии почетоха своите освободители(снимки)

Бургас почете днес делото на руските воини паднали за...

Независима ли е независимата експертиза при повторното броене на изборните бюлетини в Бургас?

В Бургас, резултатите от изборите за общински съветници събуждат...