четвъртък, април 25, 2024

Бургас със седем пъти по-малко пари от София

Date:

Сподели новината.

221 275 млн.лева е заложената финансова рамка на Община Бургас за 2018 година.

Проектът за бюджет вече е публикуван в официалната страница на администрацията. Той не се различава съществено от миналогодишната маркорамка, която бе малко над 220 млн.лева. Основният акцент отново ще е върху образованието и инфраструктурата.Общата сума е седем пъти по-малко от това, което е заложено като бюджет на София. В столицата обаче живеят много повече хора.

Обсъждането на бюджета на Бургас е на 8 януари в дома на НХК и на 9-и януари от 18 часа в спортна зала „Никола Станчев” в бургаския ж.к.”Меден рудник”.

По приходната част 38 млн.лева се очаква да постъпят от имуществените данъци – данък върху недвижими имоти, върху наследство и превозни средства, други 32 млн.лева се предвижда да постъпят от продажба на имущество(5 млн.лева), стоки, услуги и продукция(7,69 млн.лева), наеми на земя 1,4 млн. лева и други. От глоби и санкции очакванията са за 2,3 млн. лева

В сектор „Отбрана” по разходната част са заложени 172 хил. лева за ликвидиране на последиците от наводнението, 30 хил. лева за превантивна дейност за бедствия и аварии, 20 хил. лева помощ за ОД на МВР в Бургас и 20 хил. лева за жандармерията.

В сектор „Здравеопазване” са предвидени 565 хил.лева за детската кухня, 120 хил.лева за програмата ин витро, 150 хил.лева за кожно-венерическото отделение. Общината ще продължи и социалната си програма „Домашен патронаж”, където са заложени 1,88 млн.лева

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Какво се случва с язовир Камчия, сухата зима го изпразни

Сухата зима тази година повдига въпроса налице ли е нова...

Кметът на Карнобат: Все още не е открит източникът на миризмата от завода

Все още не е открит източникът, който причинява силната...

Бургас търси млади кадри за своите топ туристически обекти

И този сезон недостигът на кадри в туризма е много...