петък, април 19, 2024

Най-скъпите яхти в България

Date:

Сподели новината.

Макар че яхтеният туризъм в България не е така добре развит, както в други държави, като Гърция например, напоследък той добива все по-голяма популярност и у нас. През последните години се изграждат все повече пристанища, от които можете да наемете яхта, за да прекарате една незабравима почивка.

Каква яхта ще наемете обаче, зависи изцяло от вашите възможности. Цените варират, но много от тях са достъпни за всекиго.

Има една по-специална категория яхти, тук, на Българското Черноморие, които ще ви оставят без думи. Специално за вас подготвихме кратък списък с едни от най-скъпите и луксозни яхти, които може да наемете в България.

 

Helia 44 Evolution

Тази яхта може да бъде ваша за осем часа за цена от 1600 евро. Яхтата е изработена през 2015г. по специална поръчка.

Катамаранът има голям капацитет от 35 души. Разбира се, ако решите да го наемете за по-дълго пътешествие, ще се наложи да се съобразите с броя на каютите. Те са 4, а спалните места са 8.

Интериорът е съвкупност от стил и съвременен дизайн. Макар че тук не присъстват само светли тонове, илюминаторите в корпуса на катамарана значително увеличават естествената светлина. Това създава чувство на простор у пасажерите.

Палубата предоставя малко кътче за почивка, в което са разположени два шезлонга. Тук може да се насладите на спокойствието и усещането за хармония сред открито море, усещания, които отдавна не са предимство само за чужденци, кино звезди или ВИП особи.

 

Azimut 58 Flybridge

Цената на тази красавица е 1850 евро за един ден. Но си заслужава! Тя луксозна и изискана. Всичко в нея говори за висок стил и класа. Усещането за простор, което ще изпитате тук обаче, ще ви накара да забравите, че плавате по море. Гледката към водата от мостика е несравнима.

В интериора дървената част и дамаските на мебелите са съвсем тенденциозно светли, ярки и свежи. А внимателно подбраният дизайн допълва усещането за лукс. Единичните легла в една от каютите имат възможност да се преместят така, че да образуват буквата V. Това несъмнено би увеличило пространството в каютата.

Освен в наистина просторната всекидневна, диван и масички има и на самата палуба. Всичко е направено с цел да се повиши усещането за комфорт на пасажерите и удоволствието от Мохито на палубата да бъде още по-пълно.

 

 

Beneteau Oceanis 58

Ветроходна яхта, която ще може да наемете за 1970 евро през юли и август. Цената е за 8 часа. Но има възможност да я наеме за половината време. Както и за един много по-продължителен круиз.

Тази яхта е едно перфектно съчетание на функционален дизайн с изтънчена елегантност. Просторна, светла и иновативна, яхтата предлага уют, близък до домашния. И комфорт сред вълните в открито море. Множеството люкове, както и самият интериор допринасят за светлината в това очарователно затворено пространство. В просторната всекидневна обширните дивани ще ви предразположат да прекарате една чудесна вечер с приятелите или семейството под лунна светлина. В действителност всяко едно помещение тук е впечатлява с размерите си. Яхтата разполага общо с три каюти, както и с три бани. Всяка от баните има собствена душ кабина. Дървеният интериор е стилно подбран, а светлите тонове на мебелите перфектно се съчетават с цвета му. Яхтата създава усещане за лукс и уют същевременно.

 

Elan 410

Тази яхта се отдава под наем за 2100 евро на ден. Нейният съзстезателен характер я прави чудесна както за уикенд регати, така и за семейно пътуване по време на почивката. Яхата е проектирана да постави нови стандарти за комфорт. Уютна и обширна, тя предлага всичко необходимо за вашата спокойна почивка. Тук отново е заложена на комбинацията между бели мебели и дървен интериор. В обособената кухня ще намерите всичко необходимо, за да приготвите една чудесна семейна вечеря от подбрани морски дарове. А обширната всекидневна ще ви позволи да прекарате една незабравима вечер със семейството или приятелите си. Самата яхта може да осигури помещение за 8 души пасажери. Всекидневната представлява комфортен салон с изобилие от място за хранене и релаксация.

 

Azimut 100 Jumbo

Ето тази яхта заема номер едно в нашата класация. Цената й е 4800 евро за ден. Скъпо, но само на пръв поглед. Тази невероятно луксозна яхта може да приюти до 10 гости на своята палуба. Елегантният салон, завършен с черешово дърво осигурява огромно място за сядане и обособено място за вечеря. На борда й се намират няколко спални помещения, като една от каютите е ВИП каюта. При желание от ваша страна, можете да се наслаждавате на вълнуващи водни спортове, като водни ски например. Джакузит, намиращо се на палубата, не само ще ви изуми, но и ще ви подари няколко безценни часа на релаксация сред необятното море.

Размерите на яхтата са наистина впечатляващи. Освен спалните каюти, тук има и една много просторна всекидневна, както и голяма трапезария. Яхтата по-скоро се асоциира с обширен, модерен дом, отколкото с плавателен съд. За разлика от повечето яхти, в тази едва ли ще изпитате чувство на домашен уют. Не, няма! Защото от всеки един детайл струи лукс и разкош. Ако сте се запалили до степен купуване на яхта, ние ви съветваме първо да изпробвате някой луксозен плавателен съд под наем и след това да решите, какво точно ви трябва.

Тези яхти са сред най-скъпите в България и се отдават под наем, за разлика от други, които са собственост на хора и са със силно ограничен достъп.

Кой не би искал да изжевее удоволствието от един няколкодневен круиз? Да плава сред необятната морска шир, да преминава покрай златните диви плажове на нашето Черно море, а привечер да се потопи за кратко в джакузито на палубата.

За съжаление гореизброените яхти ще си останат само мечта за повечето от нас. И все пак яхтинг туризма в България се развива. Има достатъчно яхти на цени, достъпни за всеки. Луксът не е задължителен елемент от една фантастична почивка. Но усещането за удоволствие и радостта от изживяването на всеки един момент – са.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...