събота, април 20, 2024

Община Бургас купува своя ледена пързалка

Date:

Сподели новината.

Община Бургас обмисля да закупи своя ледена пързалка, а не както досега да наема такава от чужди компании. Това стана ясно днес в залата на Общински съвет Бургас, където бяха определяни цените за билети на атракцията тази зима.

„Цените са разумни, пързалката и идеята са хубави. Но искам да знам дали си заслужава общината да закупи своя, защото смятам, че бързо ще я изплатим“, подхвана темата Георги Дражев.

Кметът Николов отговори, че 500 000 лева струва една нова ледена пързалка, ако е втора употреба между 250 000-300 000 лева. Но подобно решение за закупуването трябва да се вземе през следващия бюджетен период. Преди 6 години бяхме поканили фирма да монтира пързалка, но тогава температурите бяха високи през зимата и постоянно течеше вода пред Съдебната палата. Сега разговарях с представители на спорната зала в „Славейков“, където ако има ледена пързалка, ще имаме двойно по-малко разходи по нея. Нека комисията по спорт направи проверка и да прецени каква да бъде стратегията ни – да закупим нова или такава втора употреба“, каза още кметът.

Съветниците определиха и цените за тазгодишната атракция: Пързалянето ще става срещу 5 лв. на час и наем на кънките от 4 лв. Отстъпки в цената се предвиждат за ученици да 18 години, както и за студенти. За тях таксата ще е от 3 лв. и 2 лв. за наем на кънките. Най-тънка е цената за деца до 10 години – 2 лева. За по-големите фенове на пързалянето на лед са предвидени и абонаменти от 10 сесии.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Какво се случва с язовир Камчия, сухата зима го изпразни

Сухата зима тази година повдига въпроса налице ли е нова...

Кметът на Карнобат: Все още не е открит източникът на миризмата от завода

Все още не е открит източникът, който причинява силната...

Бургас търси млади кадри за своите топ туристически обекти

И този сезон недостигът на кадри в туризма е много...

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Очаквано, общинските съветници от Средна Европейска Класа категорично подкрепиха...